Granskning

Fogelklou kopplades ihop med antisemitiskt flashbackkonto – nu ska han ”hedra” förintelsens offer på manifestation

IRM kunde under hösten visa hur Jörgen Fogelklou var kopplad till det antisemitiska flashbackkontot ”Afghan” där bland annat Josef Mengele beskrevs som pragmatisk och judar som roten till allt ont. Därför blir det lite extra magstarkt när han i Göteborgsposten försvarar SD:s medverkan under en minnesstund för förintelsens offer. 

Det är alltså, bland andra, dessa kommentarer som fällts av kontot ”Afghan” på flashback, ett konto som på flera sätt kopplas till Fogelklou. Inte nog med att Fogelklou kopplas till kontot han beläggs även med flera lögner när han lägger ut ett försvarstal där han ska påvisa olikheterna mellan sig själv och kontot. Fogelklou själv står dock fast vid att han inte skrivit kommentarerna och påstår sig blivit kontaktad av en person som har tillgång till kontot:

Att just Sverigedemokraterna ska stå som medarrangörer har fått Vänsterpartiet att hoppa av arrangemanget:

Varje år arrangerar Länsstyrelsen ”Samling för demokrati” tillsammans med riksdagspartierna, Göteborg stad och den judiska församlingen för att hedra förintelsens offer. Men i inbjudan till årets ceremoni, som hålls i Göteborgs universitets lokaler den 27 januari, saknas ett av partierna på listan över arrangörer – Vänsterpartiet.
– Jag tycker att det är en skymf mot förintelsens offer att göra den här manifestationen tillsammans med ett rasistiskt parti, säger Adriana Aires, distriktsordförande i Vänsterpartiet.

Även judiska församlingen har ifrågasatt SD:s medverkan:

Det är inte bara Vänsterpartiet som har diskutera om det är lämpligt att Sverigedemokraterna finns med. George Braun, ordförande judiska församlingen i Göteborg, berättar att han själv nyligen lyfte den med landshövding Lars Bäckström, som är den som står som huvudarrangör.
– Det har ifrågasatts länge om Sverigedemokraterna är lämpliga att vara med, eftersom det handlar om en minnesdag för Auschwitz befrielse.

Kritiken tillbakavisas dock av Fogelklou, en politiker som kopplas ihop med ett grovt antisemitiskt flashbackkonto:

– För mig låter det ofattbart. Jag hade hört att de inte skulle vara med, men att det var på grund av oss visste jag inte. Jag tycker att det är rent trams.
De säger att det är skymf mot offren att ni är med. Hur kommenterar du det?
– Det är ju ren och skär trams. Det får stå för dem. Det är självklart att vi står upp mot främlingsfientlighet. Vi är ett demokratiskt parti. Det finns ingen rasism i vårt parti. Det finns ingen antisemitism i vårt parti. Det finns inget sånt.

Ursäkta inte språket, men det är lite jävla magstarkt att Fogelklou har mage att stå och påstå att det inte finns någon rasism inom SD. Inte nog med hans egna kopplingar till det antisemitiska flashbackkontot, titta bara på SD:s tilltänkte finansminister….

Glöm inte att stödja oss i vår kamp mot SD, smått eller stort spelar ingen roll, vi ska tillsammans ta fighten i valrörelsen 2018!

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59


Stötta vår verksamhet
  • 1.2K
    Delningar