Okategoriserade

SD-politiker hoppar av efter hotfulla kommentarer

I början av juli avslöjade vi hur SD-politikern Ronny Esbjörnsson skrivit grova kommentarer på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, en sajt som har starka band till riksdagspolitikern Kent Ekeroth. På Avpixlat skrev han bland annat:

“Billström bör snart elimineras från vårt land djävla landsförrädrare.”

Och:

”Jag skulle aldrig vittnat om jag såg Reinfeldt eller Borg bli skjutna, tvärtom hissat den svenska flaggan för dom är de värsta landsförrädarna i vår historia, obs Mona Sahlin räknas också dit.”

I en intervju med Nyheter24 samma dag som ”Inte rasist, men”s avslöjande förnekade han inte att han skrivit kommentarerna, utan svarade på frågorna som om det vore han som skrivit dem. Något som dock förändrades två dagar senare - när Kvällsposten fick tag på honom.

”– Nej, det har jag inte. Det är nog någon från Expo som hackat sig in. Jag ska polisanmäla reportrarna, säger han.”

Esbjörnsson hoppar av från politiken efter, vad han beskriver som, ”den stora mediahysterin”. Visserligen hade ett uteslutningsärende även öppnats mot  honom som kanske påverkade beslutet. Esbjörnsson har dock en egen förklaring till varför han avgår:

”På grund av den stora mediahysterin drev det blev av mina klumpiga kommentarer på den Svenska upplysnings sajten Avpixlat och som en Svenskfientlig sajt förstorat upp genom att påstå att jag har mordhotat en del i den så kallade regeringen, men det är helt fel jag har aldrig mordhotat någon.”

Om vi är den svenskfientliga sajt som Esbjörnsson syftar till kan vi bara spekulera i, men är det så tar vi det enbart som en komplimang. För är det granskning av folkvalda som är att vara svenskfientlig, så är vi det med stolthet…


Stötta vår verksamhet