Dumheter

Polisanmälan mot IRM-skribent läggs ner i brist på rimlighet och bevis

Efter rikstäckande media och flera inlägg av oss på IRM har nog få glömt bort Eva–Marie Olsson från SD-Malmö. Hon skrev till exempel i princip att ”den växande negroida populationen i Malmö” kunde åka hem till Afrika efter en antirasistisk demonstration. Många minns även säkert vad som hände när jag, Oscar Schau på IRM, tog mig den demokratiska friheten att söka upp och ställa henne till svars för vad hon skrivit.

Det dröjde inte länge efter det att jag träffat Eva-Marie Olsson på gatan innan hon ringde polisen och sa, helt taget ur det blå, att jag hotat henne. Ca en kvart efter att Olsson slunkit in hos sig anlände polisen vilka efter ca en halvtimmes polisrutiner avvisade mig från platsen. Allt finns att läsa här.

Jag blev polisanmäld för ofredande och hemfridsbrott. Ofredande enligt SD:s pressmeddelande för att jag ”terroriserat” Olsson genom att under två kvällar försöka nå henne via telefon och sms. Hemfridsbrott för att jag träffade henne på gatan utanför hennes hem och följde henne ca en meter upp på hennes uppfart. Bisarrt i de flestas ögon. Även åklagarens, kan tänkas. Båda förundersökningarna läggs nämligen ner i brist på bevis samt med motiveringen att ett gäng telefonsamtal och ett sms inte räknas som ofredande. Det kunde nästan en purjolök räknat ut.

Det är värt att repetera: politiker ska inte tro att de kommer undan granskning bara för att de bussar polisen på journalister. Vi låter oss inte skrämmas av polisanmälningar och lögner. Tji fick SD denna gång och förhoppningsvis många fler gånger framöver.

PS. Eva-Marie har efter vår granskning fått lämna sina uppdrag som nämndeman och politisk sekreterare samt strukits från SD:s kommunfullmäktigelista. Det är naturligtvis inte gött för SD Malmö som nu, mitt i brinnande valrörelse, tappar en viktig kugge i maskineriet. Inget nytt iofs – det är knappast ovanligt med lösa skruvar i Sverigedemokraterna. DS.

10656613_10152684742483523_1661275336_n

 


Stötta vår verksamhet