Dumheter

SD:s favorittidning går back - tvingas lägga ner pappersutgåvan

Dispatch International, en av sverigedemokraternas favorittidningar, lägger nu ner sin pappersutgåva. Tidskriften som är en i särklass rasistisk och muslimhatande tidning, passar på att med ena foten i graven måla upp en bild av ett fullskaligt inbördeskrig.

Vårt intryck är att den rädsla som har gripit tag i Sverige kan ha avskräckt folk från att prenumerera på vår papperstidning. Vi har visserligen skickat ut den så diskret som möjligt, men trots det kan många ha fruktat för personliga konsekvenser om brevbäraren eller grannen hade börjat prata.

Att man inte kan vara rasist längre eller ens lita på brevbäraren är naturligtvis upprörande (sarkasm). Chefredaktörerna Ingrid Carlqvist och Lars Hedegaard tvekar  dock inte en sekund innan de publicerar just rasism och rasbiologi. Två exempel är att turkar, enligt Dispatch, fullt medvetet utför ett utstuderat folkmord på tyska män och att ”lågintelligenta invandrare” från Afrika är för dumma för demokrati.

Rasbiologi och renodlad rasism hindrade däremot inte sverigedemokraterna från att gratis skicka ut tidskriften till samtliga medlemmar. Detta är egentligen inte så konstigt. Richard Jomshof, riksdagsledamot och f.d. chefredaktör för SD-kuriren, har flera gånger hävdat att islam är ett större hot än både nazism och kommunism – något som rimmar väl med Dispatchs sneda världsbild:

Sverige, Danmark och resten av världen befinner sig mitt uppe i den mest avgörande frihetskamp vi någonsin har upplevt. Nazismen och kommunismen klarade vi att besegra. Islam är mycket farligare. Hitler, Lenin, Trotskij, Stalin, Mao med flera var övergående historiska fenomen. Islams krig om världsherradömet har pågått i 1 400 år, och det pågår just nu där du bor.

Förutom långt gående paranoia och en diskret uppmaning till kamp mot islam (ett slags svenskt jihad?) publicerar Dispatch en illvilligt tecknad bild av en sniken journalist. Bilden är tänkt att illustrera Dispatch internationals sabotageanklagelser mot bland annat Sydsvenskan. Sydsvenskan och även SVT skulle enligt Dispatch medvetet utfört massiva attacker mot deras hemsida. Detta visade sig naturligtvis vara rena dumheter. Bilden är gjord i samma stil som en gång användes för att håna judar, men som idag mer kommit att användas för att håna muslimer:

censurerat konstverk kommer tillbaka så fort det är avgjort rättsligt 

Den ”onde” juden

Nidbilden av en muslim

Dispatch skriver att nedläggningen av tidningen inte är permanent och att den nog kommer tillbaka. Det hoppas inte vi. Rasbiologi och rasism är så 1938.


Stötta vår verksamhet