Dumheter Video

Gruppledare säger sig ha stöd trots uteslutningshot

Det har vart en stormig helg för Sverigedemokraterna. Först ut var det Sven-Erik Karlsson som uttalade sig minst sagt anmärkningsvärt om trakasserierna mot den somalisk-svenska befolkningen i Forserum. Igår kom det ut att SD:s gruppledare i Bollnäs, Pär Norling vill förbjuda Islam och kasta ut alla som inte följde förbudet. Han utvecklar vidare till rapport:

Norling berättade för oss igår om hur mycket stöd och uppmuntrande ord han fått, men när vi idag läser på SVT att man vill utesluta honom så vill vi såklart veta hur Norling ser på det.

Det har varit mycket tumult kring dina uttalanden sedan igår. Har du någon kommentar till att de vill utesluta dig?

- Nää då får de väl göra det då

Har du fått stöd från några inom partiet?

- Ja de flesta

I Bollnäs då eller? 

- Ja överallt

Jaha överallt? 

- Ja, men nu är det färdigdiskuterat för mig. Tack och hej.

Vi försöker även nå Roger Hedlund, distriktsordförande i Gävleborgs distrikt. När vi når Hedlund är han inte intresserad av att prata med oss. Istället för att ta avstånd och diskutera Norlings uttalande vänder han på det hela och kritiserar inte rasist, men.

- Ni är väldigt oseriösa

Vi förklarar för Hedlund att Norling fått godkänna citaten vi använt och att vi inte tvingat honom att säga något, men Hedlund fortsätter att kalla oss oseriösa. Hedlund tycker även det är konstigt att media använder oss som källa, men utvecklar inte varför.

- Den typen av journalistik ni bedriver får ni behålla för er själva.

Vad är det som vi gör som är så fel?

- Jag tänker inte gå in på det.

Vi på inte rasist, men är inte förvånade över att SD:s representanter riktar udden mot media och oss istället för att ta tag i den utbredda rasism som så uppenbart har ett fäste inom partiet. Detta beteende inget nytt och vi skulle förmodligen bli mer förvånade om man gjorde en pudel och tog tag i problemet.

Men det ska vi nog inte hoppas förmycket på…

 


Stötta vår verksamhet