Dumheter

Menar SD att ALLA muslimer hedersmördar, stenar och gifter sig med barn?

Ni minns väl alla Ronny Karlsson? Mannen som först ville kirurgiskt kastrera barn men som sedan ändrade sig efter att blivit uppmärksammad i hela mediasverige, bara för att någon dag senare publicera ett stort tack till alla som höll med honom. Karlsson sitter som högsta hönset i Krokoms SD-avdelning, men inte bara det. Han är även distriktsordförande och sitter i valberedningen till SD-riks. Man kan med andra ord säga att Karlsson är lite av en ”top dog” inom SD. Något som också syns på SD-Krokoms hemsida där man istället för att beskriva den lokala avdelningens åsikter tar till orda för hela partiet:

”Sverigedemokraterna är emot byggande av moské i Östersunds kommun, mycket beroende på muslimernas kvinnosyn, barnäktenskap, månggifte, halalslakt, hedersmord och stening.”

Att SD är emot moskéer är ingen nyhet. Man har ju till och med uteslutit en person för att han uttalat sig i neutrala ordalag om ett moskébygge. Däremot kommer det som en stor nyhet att SD anser att alla muslimer har en dålig kvinnosyn, gifter sig med barn, hedersmördar och stenar.

För hur vi än letar i denna text så kan vi inte finna att man gör någon som helst skillnad på muslimer. I texten finner man inte ens den vanliga brasklappen ”Det är islam vi har invändningar emot” eller ”Det är islam som det är fel på, inte muslimerna”. Man tar helt enkelt fram den största kammen som finns tillgänglig och drar alla ca 1,3 miljarder muslimer över den.

Med tanke på tidigare uttalanden från människor i SD:s partitopp och andra tongivande SD-debattörer är texten ovan i sig inte förvånande. Det är heller inte konstigt att det kommer krav på förbud av islam om detta är synen på muslimer. Det konstiga är väl snarare att personer på lägre nivå som uttrycker liknande åsikter riskerar att bli uteslutna. Det handlar ju helt enkelt om ”monkey see, monkey do”…

 


Stötta vår verksamhet