Dumheter

Riksdagsledamot(SD) dömdes för misshandel – vägrar betala skadeståndet

Roger Hedlund, Sverigedemokraterna Gävle
Written by Oscar Schau

På nyårsafton år 2000 misshandlade den lokala ledaren för Nationalsocialistisk front och Roger Hedlund två män och en kvinna med knytnävar och tårgas. Hedlund är blivande riksdagsledamot och toppnamn för SD Gävleborg i kommun– och landstingsfullmäktige. Trots att Hedlund blivit dömd och ska betala skadestånd till de drabbade skiter han heligt i att betala. Helahelsingland som gjort avslöjandet skriver:

Innan Roger Hedlund begick misshandeln hade han varit på fest hemma hos den lokale ledaren för Nationalsocialistisk Front. Flera av festdeltagarna hade rakade huvuden, bomberjackor, grova kängor och ett gemensamt politiskt intresse, enligt information i domen. Bland festdeltagarna märks två personer som drivit det nazistiska skivbolaget Sniper Records i Gävle.

Fyra dagar innan Roger Hedlund valdes till ordförande för SD i Gävle dömdes han för misshandel, enligt Expo.

Tidningen kan också berätta att Hedlund också suttit som nämndeman i tingsrätten men trots detta säger att han inte har någon koll på hur grejer som skadestånd fungerar. Trots påminnelser och annat har Hedlund, trots domen, gjort klart att han inte tänker betala skadeståndet. När Helahelsingland når honom verkar han närmast kaxig:

– Skulle jag ha en skuld hos kronofogden, eller? Jag vet att jag dömts för misshandel. Men jag vet inte hur det där fungerar, säger Roger Hedlund som tjänstgjort som nämndeman i Gävle.

– Så länge jag inte får ett åläggande på mig att betala kan jag inte göra något. Det åligger någon annan att sköta de där bitarna. Den som önskar något lär väl också göra det.

Detta är så himla märkligt. Här har vi en toppföreträdare för ett parti som verkligen med hårda bud vill rota ut brottsligheten med hårda straff och så vidare men som uppriktigt struntar i sitt straff. Att Hedlund dessutom med sin position mopsar upp sig när en tidning helt rättfärdigt frågar varför han inte betalat sitt skadestånd är helknasigt.

Här, vänner, har ni ett otaligt exempel på brottsdömda och hycklande SD-politiker. Håll till godo.


Stötta vår verksamhet
  • 277
    Delningar