Dumheter

SD Luleå mobiliserar – det går halvbra

Det är ganska uppenbart att SD i Norrbotten behöver göra bättre reklam för sig. Att partiet har problem i länet är så klart inte så konstigt med tanke på att ett ständigt problem som diskuteras är utflyttning och inte inflyttning. Men nu ska det tydligen satsas stort på Luleå som är regionens största stad. Våren inleddes med att SDU gjorde ett försök med skolbesök. På sin hemsida skriver de:

Nu idag var SDU Norrbotten på sitt första skolbesök i Luleå.

Mottagandet på skolan var föredömligt sett från skolledning, vi fick ett trevligt bemötande och de var behjälpliga med allt logistiskt. Flera elever visade intresse för oss och en mindre debatt bröt ut med en SSU:are, vilket följdes med intresse av en mindre publik. Reaktionerna efter debatten var positiva och en elev uttryckte sin förvåning att vi vågade visa oss i skolan, men tyckte det var bra att vi var där. Vi fick höra att debatten fortsatte bland eleverna efter att vi hade gått, så ett frö har nu såtts i Luleås gymnasieskola, i varje fall i kvarteret Hackspetten (en del utav hela det stora gymnasiet).

Vi hoppas att vi har övertygat en del till att bli sympatisörer och hoppas att någon eller några söker sig till vårt ungdomsförbund!

En elev på gymnasiet som vi varit i kontakt med delade med sig av sin syn på saken på facebook:

SDUbadrap

Naturligtvis ett subjektivt utlåtande men det andas inte direkt succé om man säger så. I övrigt verkar det ha varit rätt dött från SDUs håll om vi bortser från att en av våra redaktionsmedlemmar påstår sig ha delat ut ett antirasistiskt flygblad till SDU Norrbottens ordförande Jeff Ahl under Luleå Pride. Han lär mest ha stått och sett generad ut med två kompisar vid de antirasistiska aktivisternas tält. Vi har dock inte kunnat bekräfta detta, det skulle även kunna ha varit tre blyga antirasister. Nästa ”stora satsning” vi lagt märket till är att SD Luleå har satt upp en alldeles egen likesida på facebook. De verkar ha lagt lite av våra skattepengar på att få facebook att göra reklam för den nya sidan:
sdlulea

Posten här ovanför verkar nämligen ha dykt upp i folks facebookflöden. Denna ambitiösa mediastrategi verkar dock i mångt och mycket ha resulterat i att Sverigedemokraterna i Luleå fått smaka på den ”folkvilja” som partiet ibland säger sig representera. Här är några av de reaktioner som kom på SD Luleås facebooksida:

nazisterikostym

klartmanintevill

vadihelvete

facebookplease

nejtack

hurkomdettaimittfloda

hatarverkligeninte

varforspridadennaskit

hurfaenkanmen

Till sist så kommer SD Luleå med det briljanta svaret ”Vi skickar inte reklam till personer det gör facebook”:

Sista

 

Hur ska vi tolka det? Är Sverigedemokraterna egentligen bara en facebookapp? Ett alternativ till Candy Crush? Nåväl. Vi följer med spänning den nya facebooksidan och vad som skall komma härnäst från landets minst framgångsrika SD-distrikt. Vi har tidigare skrivit om SD Norrbotten:

UPPDATERING:

Vi hittade även en insändarkommentar som länkar till den SD-vänliga/rasistiska propagandasajten Exponerat. En sajt som varit i blåsväder då den drivs av en dömd pedofil.
Exponerat2

Detta tar SD Luleå tydligen ingen notis om, vilket i och för sig verkar tillhöra gängse partipraxis. Ett tips från coachen: en ”åtgärd” för att göra Sverige till en tryggare plats vore väl att rensa sin egen sida på rasistiska bloggar till att börja med? Att be SD göra det är i och för sig lite som att be Miljöpartiet att sluta bry sig om miljön så mycket…

P.S

Sen vi uppdaterade detta inlägg så har SD Luleå städat bort både länken till Exponerat samt de flesta sura kommentarer. De har även gjort en liten gardering på toppen av sin sida:

Bild 53

Eh….jo! Ni ansvarar visst för om folk postar länkar till rasistiska sidor på er fb, ni kan välja att ta bort dem. Något som nu också har skett efter lite påtryckning från en viss antirasistisk blogg (ja vi menar oss själva). Just idag var det en extra dålig dag att ha samröre med Exponerat då Handelsbanken valt att neka dem att vara kunder:

Handelsbanken tar tydligt avstånd från rasism och främlingsfientlighet, säger Henrik Westman. Vi har en tydlig värdegund som vi följer.

Så vi kanske inte ska ta hela äran. Då återstår bara för SD Luleå att ta avstånd från det egna partiet också så är nolltoleransen biff!

D.S

 


Stötta vår verksamhet
  • 9
    Delningar