Dumheter

SD-man: Det inte är rasistisk att kalla någon för neger

Muslimer är att jämföra med nazister, en svensk man är förmodligen inte attraherad av en irakisk kvinna och jul är snart ett minne blott. Det var några av alla de främlingsfientliga påståenden som vi hittade på SD Uddevallas hemsida. Efter att IRM uppmärksammat alla dessa påståenden har man nu rensat SD-Uddevallas hemsida från främlingsfientliga inlägg. Värt att påpeka var att gruppledaren Reine Johansson redan vid vår första intervju hade följande att säga om inläggen på hemsidan:

”Vi står för det som står på hemsidan. Det gör vi allihopa.”

Vi på IRM har intervjuat Bo Antonsson från SD-Uddevalla som var ansvarig för många av de nämnda inläggen. När Antonsson får läsa citaten vill han poängtera att detta är hans egna åsikter. Vi förklarar då för Antonsson att han skrivit i SD Uddevallas namn och att hans gruppledare står bakom uttalandena. Då ändrar sig Antonsson och berättar att SD Uddevalla nu ska bättra sig och inte skriva som man gjort tidigare. Antonsson är också märkvärt orolig för att uppfattas som främlingsfientlig efter vår intervju men säger att citaten är korrekta. Antonsson menar även att vi missuppfattat uttalandena och att de drivande bakom hemsidan bara är ”glada amatörer” vilket kan leda till att det blir lite fel.

Med SD Uddevallas ”dementi” avklarad kan vi ta oss en närmare titt på intervjun vi gjort med Antonsson:

-När det gäller källhänvisningar så uppger jag aldrig källor. Jag bjuder inte på det då det tar timmar för mig att hitta dessa.

Tycker inte du att det är bra med källhänvisningar?

-Nej alltså vi har ju märkt att när Sverigedemokraterna kommer med påståenden så får vi mothugg varenda gång. I början så hänvisade jag till källorna, men det blev för lätt för dem med motsatt uppfattning. Så vi har vänt på steken. Så om de ifrågasätter något jag säger så får de motbevisa det och det har inte hänt hittills.

Du ifrågasätter i ett inlägg om det bara handlar om att få pengar när en person anmält att han blivit kränkt när han blivit kallad ”neger”. Kan man inte bli kränkt för man blivit kallad något nedlåtande eller rasistiskt?

-Menar du att det är rasistiskt att kalla någon neger?

Ja det kan vara rasistiskt att kalla någon ”neger”.

-Ja men det tyder på att du är ett barn av ditt samhälle. Jag delar uppfattningen med personen jag pratade med där. Neger betyder ju svart. Vad är det för nedlåtande att bli kallad svart? Alltså jag är ju vit. Ska jag bli kränkt för att jag blir kallad vit? Det är ju ett biologiskt faktum. Jag är kaukasier. En svart man tillhör ju en annan, ja man får ju inte kalla det ras längre. Men alltså undergrupp som de politiskt korrekta kallar det.

Skulle du vilja införa rasbegreppet igen?

-Nej alltså det har ingen betydelse. Oavsett om man kallar det ras eller undergrupp är det samma sak. Oavsett om du kallar det en svenskafrikan eller neger så är det samma sak. Det är bara värderingarna du lägger i begreppet.

Du skriver i ett inlägg följandenazismen en förkastad ideologi som generellt inte är accepterad av samhället och därmed förkastas också de som företräder den. Detsamma borde gälla islam. ”Alla muslimer är inte terrorister” men muslimen gör ett aktivt val att stödja en religion/ideologi som är emot demokrati, fred och jämställdhet och det gör honom indirekt delaktig i islamiseringen och gör den möjlig. Muslimen kan lika lite som nazisten skylla på att ”jag lydde bara order. Det är någon annan som är ansvarig”. Hur kan du mena att muslimer och nazister är samma skrot och korn så att säga?

-Men det är ju en motsättning där. Det vi snackar om är muslimsk fundamentalism. Du får ju skilja på det.

Men det står ju ingenstans?

-Du kan inte begära att jag ska kunna täcka in allt i ett inlägg när du sitter där och nagelfar och hittar ett utryck som du kan hacka på.

Ni skriver även: ”Passa på och njut av en god jul Om mysfarbrorn på bilden (Sharia for UK) och hans trosfränder får igenom sin vilja, med benäget bistånd av svenska samförståndspolitiker så är vår urgamla högtid snart ett minne blott.” Vilka politiker vill avskaffa jul och införa sharia?

-Vi försöker ju få ett samhälle som är skilt från religion, men det som händer nu är att vi bjuder in en ny religion i samhället. Ju fler muslimer som kommer in så kommer de ha synpunkter på hur samhället ska skötas. Nu är det så att muslimer i allmänhet och extremister i synnerhet vill ju inte ha ett sekulariserat samhälle. De vill ha ett samhälle som styrs av islam.

Hur många av våra Svenska muslimer vill ha det så då?

-Hur ska jag kunna veta det?

Ja jag tänkte bara att du har något som backar upp det du säger?

-Är det inte naturligt att du vill utöva din tro om du är muslim?

Om jag sammanfattar hur jag tolkar det som står på er hemsida och säger hur jag ser på inläggen. Jag sammanfattar det såhär: Man ska få kalla en neger för neger…

-Ah men nu får du ge dig tänker du skriva detta?

Jag vill bara sammanfatta vad jag läst på er hemsida.

-Du ska ha jävligt klart för dig att jag pratar i egenskap som privatperson.

Ja fast du skriver i egenskap av Sverigedemokraterna i Uddevalla och er gruppledare säger att han och alla i Uddevalla ställer sig bakom det. Du publicerar det i SD:s namn och på deras officiella hemsida.

Jag ska sammanfatta det jag läst igen: Svenskarna är på väg att avskaffa sig själva. Våra politiker vill införa sharialagar. Att inte alla muslimer är terrorister, men de flesta terrorister är muslimer. Ni jämför muslimer med nazister. Att man ska få säga neger och till sist att politikerna byter ut sitt folk. Vad tycker du om den sammanfattningen?

-Jag tycker det låter åt helvetet. Du drar det ur sitt sammanhang.

Jag anser att jag sammanfattar det ganska bra. Du ger ju inga vettiga förklaringar på det ni skriver på hemsida.

-Jag har ju försökt förklara. Du tar ju inte åt dig en sekund. De förklaringar jag gett dig. Är inte rimliga sansade och välavvägda? 

*****

Välavvägda? Nja…

 


Stötta vår verksamhet