Dumheter

SD-politiker attackerar och kräver bojkott av svenska landslagets fotbollssupportrar under EM

Förra onsdagen uppmärksammade den rasistiska bloggen Avpixlat att fotbollssupportrarna i Camp Sweden under fotbolls EM för damer använde sig av en blågul fana, men utan korset. Paniken var total! Varför har man inte korset på sina fanor? Vilken pk-hen-extremfeminist-idiot-häxa skändar den svenska flaggan??? Why god! WHY!

Och när Avpixlat har talat så dansar diverse SD-politiker efter den rasistiska bloggens pipa.

Först ut Oleg Datsishin som vill  starta en ”bojkotta camp sweden FB-sida” och försöker slå något rekord i att använda förkortningen PK:

Även riksdagsledamoten Thoralf Alfsson känner att flaggorna är av största vikt och bestämde sig för att blogga om saken:

Ett alldeles utmärkt exempel på hur man överger den svenska flaggan har vi fått under Dam-Em i fotboll. Vi är många som reagerat på det flagghav som varit på Sverige matcher, dock inte i huvudsak svenska flaggor. Utan det har varit ett antal andra varianter utan det gula korset.

[…]

Det skall vara den ideela organisationen Camp Sweden som ligger bakom flaggorna. Enligt deras hemsida skall de ha tagit fram 1000st flaggor till EM.  Jag har mejlat till flera i styrelsen och bett om en förklaring till att man inte satsat på riktiga svenska flaggor men inte fått något svar på flera dagar. Detsamma gäller uppenbarligen andra som ställt liknande frågor. Uppenbarligen är de väldigt fega som inte svarar på några frågor.

 

Det är väl inte en så avancerad gissning att även Camp Sweden drabbats av politisk korrekthet och nu överger den svenska flaggan. För mig är det helt obegripkigt. Den svenska identiteten skall raderas ut!

Alfsson avslutar med att ge de svenska fotbollssupportrarna fingret:

ewfwrgwrg

 

Vad är det då Thoralf ger fingret? Såhär skriver Camp Sweden om sig själva:

Camp Sweden är ett initiativ av fotbollsälskare för att stötta det svenska landslaget i fotboll samt bygga en supporter- och läktarkultur kring landslaget.

Vår målsättning är att stötta det svenska landslaget i fotboll hemma såväl som på bortaplan. Vi jobbar för att underlätta för svenska supportrar att samlas före och under landskamperna för att mobilisera detta stöd. Vårt fokus ligger på kvalen och de stora mästerskapen men vi finns även på plats på träningsmatcherna.

Vi har som mål:
- Att vara ett forum för svenska landslagets supportrar. Ett sätt att ena supportrarna, oavsett vilket klubblag man stöttar.
- Att höja stämningen på läktaren, med sång och ramsor och ibland tifo. Vårt mål är att vara med vare sig det är hemma- eller bortamatch.
- Att arrangera samlingsplatser innan matcherna
- Att få ut information via vår sajt.
- Att jobba för en positiv supporterkultur

Snyggt jobbat Oleg och Thoralf, snyggt jobbat….

costanza-clapping

 


Stötta vår verksamhet