Dumheter

SD portar media från sin valvaka pga ”extremism” – bjuder in antimuslim som vill skjuta muslimer

kippa israel
Written by Atilla Yoldas

Under Sverigedemokraternas valvaka dök en man med kippa och Israel-flagga upp framför kamerorna vid åtskilliga tillfällen. Mannen, Babak-Avner Hejazi, är inte vem som helst. Han driver den antimuslimska organisationen ”Svensk judisk dialog” – en organisation som Judiska Centralrådet tar avstånd från.

kippa

Varför är det viktigt? Jo, när en våldsbejakande antimuslimsk aktivist personligen bjuds in SD:s valvaka är det mer än rimligt att börja ställa frågor. Expo rapporterar om vidriga uttalanden från Hejazi, bland annat följande:

Låt oss rikta våra gevär mot alla islamiska palestinska muslimer och få det gjort.

Han har vidare på sin Facebook beskrivit muslimer som ”motbjudande” och har beskrivit Gazas befolkning som ”råttor” som borde atombombas:

Vi har stora tillgångar i Dimona (en ort där Israel har många kärnvapen, IRMs ant.) som vi behöver testa på råttorna i Gaza.

Ett förtydligande: enligt uppgifter är Babak-Avner Hejazi (som även utger sig för att heta Avner Yonathan ben Yisrael) inte representerar judar i Sverige eller i allmänhet. Huruvida han själv anses vara jude är oklart, men han är inte på något sätt representativ för judar. Vi vill även understryka att Hejazi är portad av säkerhetsansvariga från alla judiska institutioner samt den Israeliska ambassaden i Stockholm.

Om och om igen har han uttalat sig rasistiskt och våldsbejakande mot muslimer. Trots att Sverigedemokraterna har sin påstådda ”nolltolerans” och en tydlig policy mot ”våldsförhärligande extremism” befinner sig Hejazi på deras valvaka – varmt välkomnad av partiets topp. Detta hävdas i SD-kuriren:

Sverigedemokraterna har antagit en nolltolerans mot rasism och politisk extremism. I denna nolltolerans ingår att partiet inte samverkar med eller har samröre med organisationer som försvarar eller utövar politiskt våld. Partiet samverkar heller inte med organisationer som legitimerar våldsförhärligande extremism eller som samarbetar med våldsamma extremister.

Vi har sagt det förut och vi säger det igen: nolltolerans schmolltolerans. SD portar Expressen från deras valvaka med motivering i deras policy men välkomnar i samma ögonblick våldsförhärligande antimuslimer. Varför inte bara erkänna att SD hatar media och journalister för att de berättar sanningen om partiet och älskar människor som delar partiets förakt för muslimer?

Detta är dock inte första gången Hejazi ingår samarbete med SD. Tidigare har han suttit på möte med SD-toppen och riksdagsledamoten Julia Kronlid. Ja, hon som inte gillar att skolbarn utsätts för vetenskap och fakta. Under detta möte läste Hejazi upp en lista med krav på att bland annat alla ekonomiska bidrag till västbanken ska upphöra. Här är en video från mötet:

 

Angående Babak-Avner Hejazis(Obs! Han är själv inte jude som många påpekat) deltagande på SD:s valvaka skriver Isaac Bachman, ambassadören för Israel i Sverige, såhär på Facebook:

Regardless of the event and the comments to this post - one clarification - The state of Israel has nothing to do with SD nor SJD, nor with the people that are seen in this image with the Israeli flag. The use of the Israeli flag in this case does not represent The State of Israel in any way.


Stötta vår verksamhet
  • 3
    Delningar