Dumheter

SD-politiker står på sig efter körkortsfail – kan inte ha fel med 122 facebookdelningar

meme
Written by Oscar Schau

Trots att den ideella studiecirkeln på ABF handlade om att lära sig körkortsteori och inget annat står nu SD i Säters andra namn på kommunlistan Roger Karlsson på sig om att somalier får ”finansierade körkort”. Han kallar dem helt ogrundat , för snyltare eftersom artikeln han delat inte nämner en enda gång att det skulle ingå något gratis körkort. Karlsson menar dock att han omöjligen kan ha fel på grund av att hans status fått 122 delningar på Facebook (supertramsigt).

10469576_10152163446877477_1647504221_n

När Karlsson blir konfronterad av Dalademokraten gör han en superfrän manöver. Inte nog med att han har 122 delningar på sin status, han har också sett somalier på stan. Ett enligt honom vattentätt argument:

Varför skriver du att deltagarna fått körkort gratis på andras bekostnad och hur menar du att det skulle ha gått till?

– Vi måste få mer kött på benen innan vi kan uttala oss mer om det, nu bakar du in mig i ett hörn, säger Roger Karlsson.

Men du har ju redan påstått att deltagarna är ”snyltare”. Vad menar du?

– Man ser de ju på stan, så de jobbar ju ingenting.

Efter en följdfråga väljer Roger Karlsson att avsluta samtalet och telefonen är sedan fortsatt avstängd under dagen.

Det hela uppdagades av IRM då SD-politikern och kommunfullmäktigeledamoten Ann-Katrin Löfwenhamn delat Roger Karlssons status och ansett det vara sant eftersom, håll i hatten nu, hon har sett det i en dröm. Löfwenhamn har tidigare uppmärksammats av en kollega på Unionen då hon gillat nazistisk propaganda på Facebook.

Detta är naturligtvis helt magiskt att någon kan ha så fel men samtidigt envisas så hårt. Anledningen ligger dock obehagligt nära: det handlar om rasism. Inte nog med att SD ställer somalier mot ungdomar så antar de även att somalier som helt enkelt rör sig på stan måste vara arbetslösa. Att somalier är onyttiga, för att använda Karlssons egna ord, snyltare.

Hela raddan om gratis körkort för invandrade etc. är en ständigt återkommande myt i sverigedemokratiska kretsar. Det är uppenbart för de flesta att det är en rasistisk och förnedrande SD-propaganda. Lägg ner, tack.

P.S. Den här bilden har delats flera tusen gånger, därför måste den vara sann:

ngbbs46f08bed6d6ec

***UPPDATERING***

Roggan har nu ändrats sin profilbild på Facebook och visst får vi en liten tår i ögat när Roggan ”tystas” med rasiststämpeln…

dsgsdgsd

 


Stötta vår verksamhet
  • 57
    Delningar