Dumheter

SD uppmanar sina politiker att skicka polisen på journalister om de ställer jobbiga frågor

meme
Written by Oscar Schau

I SD Habo har de nu bestämt sig för att de inte har någon som helst skyldighet att svara på journalisters frågor. Istället ska en ringa polisen. Politiker ska, enligt dem, inte behöva ställas till svars.

Skärmavbild 2014-09-07 kl. 23.17.44

Sverigedemokraterna har redan satt denna metod i praktik. När IRM skulle konfrontera Eva-Marie Olsson, dåvarande politisk sekreterare för SD Malmö, med hennes fruktansvärda rasistiska uttalanden ringde hon polisen och hittade på att vi hotat henne. Det är, som vi skrivit tidigare, ett bra sätt att undvika granskning på. Det hade varit spännande att se hur Christoffer Dulny som idag blivit avslöjad som ett flitigt rasisttroll ringt polisen på Expressen när han blev konfronterad med sina kommentarer.

Låt oss leka med tanken att alla partier en dag gör på detta viset. Varje gång media försöker få politiker att utveckla ett resonemang eller förklara en ståndpunkt bussar de polisen på journalisten samt drar en rövarhistoria om hot och illdåd. Det skulle innebära döden för vår demokrati.

Demokratin ska nämligen enligt sverigedemokraterna endast vara dem själva till lags. När andra utnyttjar sina demokratiska rättigheter flödar tårarna och Sverige blir i Sverigedemokraternas ögon en ”åsiktsdiktatur”. När media ställer jobbiga frågor är det inte i demokratins tjänst utan ren smutskastning eller registrering av åsikter. Expressen blir vänsterextrema och journalister blir ”fotsoldater”. Antagligen är det bara en tidsfråga innan en trängd Jimmie Åkesson ringer polisen när argumenten tryter från riksdagens talarstol.

Sprid. Detta får de inte komma undan med.


Stötta vår verksamhet
  • 106
    Delningar