Dumheter

SD:s favorittidning har hittat ny affärsmodell - skicka fakturor till IRM

Tidigare under dagen publicerade vi ett inlägg och berättade att den rasistiska tidningen Dispatch International blivit tvungen att lägga ner sin pappersversionen. Tydligen var den rasistiska marknaden allt för liten och obenägna att betala för sin propaganda. Men nu har Dispatch hittat en annan lösning för att få sin tidning till tryck - nämligen att skicka fakturor till IRM.

I det tidigare inlägget publicerade vi en skärmdump från Dispatchs hemsida och visade att deras satirteckningar var i samma stil som propagandan mot judar under nazisternas stordagar. Något som fick chefredaktör Ingrid Carlqvist att gå i taket och skicka följande mail till IRM:

Vi har konstaterat att bloggen ”Inte rasist men” i dag 2013-08-09 har stulit en bild från Dispatch International och konstnären Niels Thomsen, som gemensamt har upphovsrätten till denna.

SD:s favorittidning går back - tvingas lägga ner pappersutgåvan

Därtill kommer att den stulna bilden har använts i ett för oss lögnaktigt och därmed skadligt sammanhang, för vilket vi kräver skadestånd.   Vi uppmanar er att omgående ta bort bilden samt betala oss 50 000 kronor. Pengarna ska vara på vårt bankgiro inom 8 dagar, BG-nummer: 113-4493.  Om detta inte sker kommer vi att vidta rättsliga åtgärder.

Med vänlig hälsning Ingrid Carlqvist

Ett litet råd i all välmening, det här inte en hållbar affärsmodell. Vill ni att er tidning ska går runt måste ni faktiskt trycka en tidning som folk vill läsa och då kanske inte rasistisk smörja är rätt väg att gå…


Stötta vår verksamhet