JMG vid Göteborgs universitet har nyligen gjort en undersökning angående svenska journalisters politiska åskådning.Man kom fram till att sju av tio av de journalister som svarat på undersökningen tyckte att Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet var bäst. Självfallet skulle inte kritiken från SD dröja.

”Det är verkligen skrämmande att hela 70 procent av Sveriges journalistkår röstar på vänstern och extremvänstern och det borde givetvis egentligen leda till omfattande debatter i samhället om svenska medier och deras trovärdighet.”

Frågan är väl egentligen vad riksdagsledamoten Söder menar med den här meningen? Att journalister inte bör använda sig av sin demokratiska rätt att rösta, att de inte bör tala om vad de röstar på i undersökningar eller att de inte är trovärdiga på grund av att de inte röstar på Sverigedemokraterna?

Att de inte har full koll på det här med demokrati visste vi dock redan. Dock har vi full förståelse för om SD känner sig ledsna, eftersom de själva bara fick en procent av rösterna.

BONUSLÄSNING

I artikeln du precis har läst skriver kallar Sverigedemokraterna antingen Miljöpartiet, Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet (vi vill inte insinuera något så vi tar med samtliga) för vänsterextremt. Med tanke på detta undrar vi nu om SD i fortsättningen kommer att beteckna sig själva som högerextrema.

De har ju bland annat en riksdagsledamot som gillar nazistkläder.