Dumheter

Gruppledare(SD) - vård och omsorg passar kvinnor bättre än bolagsstyrelser

Nu är Tommy Hansson på gång igen! Den före detta chefsredaktören för SD-kuriren och gruppledare för SD Södertälje flyger ut med ett kvinnofientligt försvar av Jens Spendrup (som fått ganska befogad skit för att svepande ha hävdat att kvinnor överlag inte har samma kompetens som män – kvinnor tillhör ett kollektiv som helt enkelt inte kan hantera maskulina yrken). Nåväl, till Hansson.

Detta är bakgrunden till att ett antal tokiga fruntimmer och några i deras ledband gående män, vilka förmodligen borde låta könstesta sig, nu kräver Spendrups pungkulor på ett fat. Det är naturligtvis icke oväntat men likväl ledsamt att vi inte kommit längre när det gäller friheten att lufta våra åsikter.

 

I sak, om nu sakfrågan har någon som helst betydelse i sammanhanget, har Spendrup förstås rätt. Könskvotering är ett otyg, och jag är dessutom rätt säker på att Spendrup har rätt i att det saknas kvinnor med rätt typ av komptens i den maskulina bolagsvärlden. Det är inte alls osannolikt att de egenskaper som krävs inom den internationella affärsverksamheten huvudsakligen återfinns hos det manliga könet.

Hör upp alla feministiska män – ni kan vara kvinnor! Om inte så kan du betrakta dig som en förrädare. För inga riktiga män är feminister, eller? Men alltså allvarligt. Klart att man får lufta sina åsikter. Men det innebär även att andra än till exempel homofobiska och kvinnodiskriminerande personer också får göra det. Nu lite mer av härliga Hansson:

Det är inte alls osannolikt att de egenskaper som krävs inom den internationella affärsverksamheten huvudsakligen återfinns hos det manliga könet. Å andra sidan finns det säkerligen ett antal områden som ligger bättre till för kvinnor: vård- och omsorgssektorn, modebranschen, kultur och massmedia etcetera. Varför vägra erkänna dessa skillnader?”

Vård, mode, kultur och media är alltså branscher som enligt Hansson ligger kvinnor närmast. Att Hansson skulle mena att en könsuppdelad arbetsmarknad är negativt och inte behandlar människor som individer hade varit gött. Men det kan vi knappast tro. I så fall hade Hansson sedan länge i positiv bemärkelse uppmärksammat när feminister otaliga gånger lyft fram att det finns få kvinnor i bolagsstyrelser och många inom till exempel vård och omsorg. Nej, Hansson vill att vi ska erkänna och acceptera att det är så i enlighet med vad han skriver ovan: att det finns områden som passar kvinnor bättre än män (och vice versa).

Att läsa detta har varit som att andas som i en halstablettreklam – fast istället för total freshness har vi fått något unket och gubbluktande ner i svalget.

Här är för övrigt mer av Hansson:

Sluta anmäl skitsaker som sexuellt ofredande – du är bara lättkränkt

Feminister är halvgalna fruntimmer som inte lyckats få en riktig karl

Pride är ett vulgärjippo som är våldsamt exhibitionistiskt

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 18
    Delningar