Granskning

Mattias Karlssons hån mot Annie Lööf efter gänguppgörelse i Värnamo slog bakut - en av de häktade var SD-politiker

Written by Henrik Johansson

All vet vi hur SD-politiker är lite ”triggerhappy” när det kommer till olika sorters brott eller terrordåd. Önskan om att förövaren är invandrare tar liksom överhanden. I Annie Lööfs hemkommun Värnamo pågår det sedan en tid tillbaka ett lågintensivt krig mellan kriminella nätverk, något som självklart Mattias Karlsson inte är sen på att håna Lööf för: ”Ännu ett mordförsök idag i Annie Lööfs drömsamhälle…”. Vad Karlsson inte visste är att en av förövarna som sitter häktad är före detta Sverigedemokrat. 

Det var Tino Sanandaji som först uppmärksammade händelserna i Värnamo och som Karlsson nu hakar på:

Men vad Karlsson inte förtäljer är att en av förövarna som nu häktats för händelserna i Värnamo är en tidigare SD-politiker som först uppmärksammades efter att han på sin profilbild poserat i SS mössa:

Enligt Mattias Ramsö har polisens arbete redan gett resultat. Vapen och narkotika har tagits i beslag och frihetsberövanden har gjorts.

– Vi har gjort framsteg, men behöver mer tid. Målet är att få de olika aktörerna lagförda för brott.

– Värnamo ska vara en lugn och trygg plats. Vi är inte vana vid den här typen av brottslighet här, säger han

En av de nu häktade har eller har haft koppling till både Bandidos och Sverigedemokraterna.

Trots detta valde SD att välkomna honom in i värmen då hans plats var viktig för SD:s vågmästarroll. Politikern hoppade senare av sitt uppdrag strax innan han dömdes för vapenbrott till ett år och fyra månaders fängelse. Sedan domen ska den fd politikern varit inblandad i ett supportergäng till Bandidos där även andra högerextrema personer återfinns:

I Lagan har polisen följt särskilt en person under lång tid. En 37-åring som tidigare var med i nazistiska grupperingen Blood and honour och har bland annat dömts för hets mot folkgrupp.

Han utpekas som en av förgrundsfigurerna för Cobra MC av flera källor.

En annan medlem i Cobra MC är en 27-åring, även han utpekad som förgrundsman. Han dömdes 2015 för grovt vapenbrott och lämnade i samband med att han häktades sin plats som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i en Sydsvensk kommun. Han uppmärksammades också när han lät sig fotograferas med en nazistmössa på Facebook.


Stötta vår verksamhet
  • 2.3K
    Delningar