Text och Research: Myra, Simon och Henrik 

IRM kan nu presentera kopplingar i sin helhet mellan SD-toppen Jörgen Fogelklou, som var var Jimmie Åkessons högra hand under valrörelsen 2014, och det nazistiska flashbackkontot ”Afghan”. Ett konto som postar våldsromantik om att ”utrota negrer”, vill skicka kulor till alla riksdagsledamöter förutom SDs, och kommenterar att zyklon-b kunde spara in på utvisningskostnader. Fogelklou nekar bestämt till anklagelserna att kontot och menar att det inte finns några kopplingar mellan honom och flashbackkontot.

gfsdgfdgfdh

gdffhfghgf

Fogelklou har själv erkänt att jorgen@bird.se, som flashbackkontot Afghan är registrerat på, en gång i tiden var hans mejladress. Däremot menar Fogelklou att han inte använt adressen sedan 2003 och att företaget som adressen kopplades till lades ner 2004. Domänen bird.se, som företaget var kopplat till, ägs av Fogelklous bror än idag.

Förutom att Afghan postar information på Flashback som stämmer överens med Fogelklous privatliv, boende, familj och övriga släkts bostadsort så kan vi nu även visa ytterligare ett konto med ett liknande namn. Under pseudonymen ”Lord_Afghan” har Fogelklou varit aktiv, och så kallad “supermoderator”, på forumet clownguild.com (2003-2006) och clownguild.org (2006-?). Där är också Fogelklou mer öppen med att han ligger bakom kontot:

jorgen

Det är även på clownguild.com vi finner information som pekar på att mejlkontot jorgen@bird.se använts senare än 2003. När vi tittar på sajten via webarchive - och i källkoden - att sidan sparats 2005-12-15 och då har Fogelklou fortfarande mejladressen jorgen@bird.se som kontaktadress. Fogelklou menar samtidigt att det är omöjligt att han startat flashbackkontot 2005-10-24 då företaget lades ner i början på 2004 och att mejlen inte använts sedan 2003:

14954267_10153894222342477_1012709414_o

unnamed-1


<center><b> Welcome to The Circus Forums!</b><br>The only rule here is: <b>LAUGH!!!</b>.<br><font size=1>Today is Thursday, 2005-12-15<br></td></tr></table></td></tr></table>

<td colspan=”2″><font size=”1″><b>Super Moderator</b></font></td></tr><tr><td width=80%><font size=”1″><a href=mailto:jorgen@bird.se>Lord_Afghan</a></font></td>

Det här skulle alltså innebära att ”supermoderator” använder en felaktig kontaktmejl i sitt arbete som moderator två år efter att den ska ha avslutats. Vi kan också, via webarchive, se att bird.se var online så sent som november 2005:

bird

Fogelklou kommenterar våra uppgifter och förnekar att han var aktiv som moderator på Clownguild och finner det konstigt att bird.se ligger upp så sent som 2005.

Det finns även andra kopplingar mellan Fogelklou (Lord_Afghan) och Afghan i formar av kommentarer som denna från 2006 om morgonrutiner:

terminator

Den här kommentaren återfinns även på Flashback 2010, då postad av Afghan och översatt till svenska:

terminatorflashback

Afghan får då kritik för att bilden är stulen från 4chan, något som Afghan tillbakavisar och menar att någon läst den kommentar han postat för 5 år sedan, då på engelska:

terminator3

En annan likhet vi finner mellan Fogelklou och kontot Afghan är denna kommentar som återfinns i snarlik form både på Flashback och som facebooknote:

14963086_10154710787659343_1072383678_n

Fogelklous facebooknote togs ned, eller gjordes osynlig för oss, någon gång efter kl 10.00 den 31/10 då vi tog dumpen. Till detta ska man ha i åtanke att någon, efter flera års inaktivitet, loggat in på flashbackkontot Afghan den 28/10:

fdfghjfgjhgj

Vi kan även visa hur en kommentar av Afghan med en mycket specifik missuppfattning om att kineserna bombat Pearl harbor senare återfinns på Fogelklous twitter:

fdhfghghjghjghjhg

När vi når Fogelklou för en telefonintervju pekar är han noga med att påpeka skillnaden mellan honom och det som skrivs på kontot, men kan samtidigt inte förklara likheterna. Fogelklou menar också att han inte varit ”superadmin” eller särskilt aktiv i clownguild.com efter lanseringen, men detta motsägs av hans bror som menar att han skött allt på sajten vad gällande underhåll och drift. Fogelklou känner heller inte igen att bird.se varit online så sent som 2005.

Vi vill än en gång vara tydliga med att Fogelklou bestämt förnekar att det finns några som helst kopplingar mellan honom och kontot Afghan. Fogelklou har inget svar på varför det finns likheter, men säger sig blivit kontaktad av en person som ska ha tillgång till kontot Afghan. Denne person ska enligt Fogelklou sagt något i stil med: ”Du ska inte oroa dig men passa dig”. Läs hela intervjun med Fogelklou här.

Här är några exempel på de inlägg som postats från flashbackkontot Afghan. Ytterligare några finner ni i bildspelet nedan. Även om kontot var aktivt i ett flertal olika subforum visar det en klar övervikt på de forumdelar som handlar om brott, politik och invandring/integration.

I en tråd om den teoretiska möjligheten att ”utplåna negrer” som handlar om att man bör medicinskt kastrera alla män i Afrika och Mellanöstern skriver Afghan så här:

utplana-negrer

Att personen inte tycker att det är något kontroversiellt kan tyckas något chockartat, men inte när man ställer det i relation till den våldsamma rasism som uppvisas i så gott som varje inlägg från kontot. Afghan är bland annat aktiv i ett par trådar om Lasermannen och deltar med något som närmast liknar upprymdhet i diskussionerna.

ny-laserman

Afghan uppvisar också tydliga nazistsympatier, både i form av antisemitism:

judar-ar-roten-till-allt-ont

Och referenser till Förintelsen:

zyklonb

Kanske ännu mer oroande är Afghans antidemokratiska tendenser. Att vilja avrätta sina politiska motståndare råkar nämligen också vara ett återkommande tema:

kula

stod-diktatur

Av de 280 inlägg som postats från kontot är det i själva verket relativt få som inte på något sätt har en anknytning till rasism eller invandringskritik. I början av 2011 tystnar kontot, och det förblir tyst.

När vi idag tillkännager den information vi samlat ihop om kopplingen mellan Afghan och Jörgen Fogelklou gör vi det med förhoppningen att den här typen av åsikter och de som delar med sig av dem ska lyftas fram där de kan bli bemötta och granskade.

Kontot må ha tystnat, men personen som under flera år spydde ut sitt hat mot andra människor bakom den svartvita bilden av en bebis och två stora fötter är sannolikt inte lika tyst, även om orden har förändrats. Den vuxna – enligt egen utsago betydligt äldre än medelåldern på Flashback – personen som skrev de här inläggen för ungefär fem år sedan, tyckte att de här åsikterna var helt acceptabla så länge de vädrades anonymt. Den personen skulle kunna sitta i en position att ta beslut om hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Låt det bara sjunka in.

Glöm inte att stödja oss i vår kamp mot SD, smått eller stort spelar ingen roll, vi ska tillsammans ta fighten i valrörelsen 2018!

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59