Okategoriserade

SD-politiker bjuder in Femen till SD – bara bröst kan behaga partiets herrar

Att sverigedemokrater varken vet ut, in, vett eller etikett, vet de flesta redan. I morse slogs det dock rekord i mansgrisighet och knäpphet i Smålandsposten av SD-politikern Håkan Klasson efter att han i en kommentar bjudit in den feministiska aktivistgruppen Femen till att samarbeta med SD.

För dem som hängt med i svängarna kan SD för det första knappast anses som den gemene feministens främsta samarbetsval med sin historia av direkt förakt och förkastande av feminismen i sig, ett återkommande skuldbeläggande av kvinnliga våldtäktsoffer samt allmänt kvinnoförnedrande kommentarer. Här och här är några exempel. Det värsta med den här historien är dock ändå hur Klasson motiverar sitt önskade samarbete med Femen:

– Det kan vara en del utav herrarna som uppskattar de bara brösten. Jag får väl säga som Putin, det var väl trevligt när demonstranterna hade bara bröst. Han sa ju att brösten förgyllde tråkiga möten.

Tydligt är här flera saker, men särskilt två. 1. Klasson tar inte Femen eller feminister på allvar. 2. Klasson behöver snyta sig, mogna samt sluta vara en mansgris av episka proportioner. Vi avrundar med ett sista citat från efter det att Klasson ställts till svars:

Du tycker inte att det är en objektifiering av kvinnans kropp? 
– Nu tycker jag det blir alldeles för teoretiskt. Jag ser rätt naturligt på det. Bröst är en naturlig del av kvinnokroppen.

Ja, oj vad teoretiskt det blev! Det krävs knappast en raketforskare för att veta att bröst är en naturlig del av kvinnokroppen. Låt oss formulera om frågan åt Håkan Klasson: Ser du människan och idéerna bakom de symboliskt bara brösten, eller anser du att kvinnan blott är för dig och dina manliga partikamrater att stilla beskåda samt att hennes åsikter är av ringa betydelse?

Knäppgöken hoar och klockorna stannar när SD pratar feminism – gammalt IRM-ordspråk.


Stötta vår verksamhet