Granskning

Antirasist påhoppad av SD-politiker: ”Din jäkla arab-f…a” - IRM hotas till livet

barbro williams facebook
Written by Henrik Johansson

Här om veckan kunde vi läsa i flera tidningar om Teddybears Sthlms ”kupp” mot TV4 då de klivit upp på sommarkryssets scen iförd ”SD=rasister” t-shirts. Kuppen mottogs såklart med viss kyla av Sverigedemokrater samtidigt som den antirasistiska rörelsen hyllade Teddybears för att man talat klarspråk. En person som hyllade Teddybears för sitt mod var antirasisten Sara Homand:

-Jag skrev uppskattande meddelanden på TV4s Facebooksida, eftersom de låtit Teddybears uppträda i livesänd TV med t-shirtar på vilka det stod ”SD=RASISTER”.

Det här fick flera SD-sympatisörer att reagera och gapa rasistiskt skit efter Homand, men en av dessa kommentarer stod ut då personen inte bara var sympatisör utan även aktiv inom SD Ale:

barbrowilliamsHomand skriver till IRM att inlägget kom dagen efter hennes meddelande på TV4:as FB-sida:

-Jag upptäckte häromdagen att jag, helt ur det blå, fått ett PM på Facebook - av en total främling som jag aldrig hört talas om. I detta PM stod det: ”Din jäkla arabf…a”. Jag klickade mig in på avsändarens profil och googlade dennes namn. Det visade sig vara en person aktiv inom Sverigedemokraterna.

Williams har vi tidigare uppmärksammat efter att hon fält en rad rasistiska kommentarer gällande muslimer. Vi testade att ringa Williams men i samma sekund som vi ställde frågan om varför hon hör av sig till okända personer och kallar dem arabfittor slängde hon på luren.

Vi har försökt nå Robert Johansson, ordförande i SD Ale, men utan resultat. Däremot fick vi tag i gruppledare Rune Karlssson som menar att Williams verkar lite upprörd:

Hon har ju kontaktat en ung kvinna och kallat henne för arabfitta.

-Jasså, det verkar som hon är lite irriterad.

Ja hon verkar lite irriterad, alternativ rasistisk.

-Ah, men sluta, det va ingen bra grej, du få ta något annat. Men jag vet inte, hon sitter inte med i fullmäktige. Hon sitter i styrelsen som suppleant.

-Hon har blivit sur, det verkar som att många svenskar är sura. Hon verkar lite irriterad helt enkelt

Endast någon minut efter att vi försökt nå Williams för en kommentar får vi följande SMS från ett nummer utan registrerad avsändare:

10602986_10152266773687477_1832323883_n

Okänd avsändare

Tidigare intervju med Williams:


Stötta vår verksamhet
  • 90
    Delningar