Granskning

Chefredaktör kallar journalist för batikhäxa och hänvisar till naziwikipedia

Vi har tidigare skrivit om Riksdagsledamoten Thoralf Alfsson och hans korståg mot oskyldiga ICA-handlare efter att ICA-kuriren publicerat en krönika om ”svenskhet” av Katarina Mazetti. Nu ger sig även SD-kurirens chefredaktör Tommy Hansson in i debatten med ett inlägg på sin egen blogg under rubriken:

Katarina Mazetti: en batikhäxa presenterar sig

Då liknande inlägg tenderar att försvinna när ledningen fått nys om dem publicerar vi nedan hela skärmdumpar istället för citat. I blogginlägget förklarar Hansson att ICA-kurirens beslut att stänga kommentarsfältet till artikeln egentligen handlar om härskarteknik. Att ICA-kuriren och Mazetti fick motta hot i kommentarsfältet är inget Hansson tar i beaktande:

Den har blivit minst sagt kritiserad för att den förlöjligar svenska seder och bruk i allmänhet och oss sverigedemokrater i synnerhet. Detta ledde till att tidningsredaktionen fann sig föranlåten att stänga ner sajtens kommentatorsfält, en  i dag tämligen vanlig härskarteknik.

Men Hanssons förakt för Mazetti slutar inte där. För att verkligen betona vad Hansson anser om Mazetti tar han nazistiska Metapedia till sin hjälp. Metapedia ser ut som Wikipedia, men drivs av gamla nazister och sprider högerextrem propaganda:

th

 

Inte för att vara tjatiga, men det här med nolltolerans alltså? Är det inte dags att använda sig av den?

Tidigare artiklar om Hansson:

  1. Låt honom dansa!
  2. Chefredaktör för SD-kuriren uttrycker sig homofobiskt
  3. Sverigedemokraterna sysslar med smygfotografering
  4. SD är inte riktigt rumsrena?
  5. Lönnfeta familjefäder kan inte kissa i sängen
  6. ”Kissgate” fortsätter
  7. SD-man tycker att rasistiska ordval är ”oskyldigt språkbruk”

**Bonusmaterial**

Det är inte bara Mazetti som blir kallad batikhäxa av Hansson:

Mo


Stötta vår verksamhet