Granskning

Dagens SD i korthet

SD-riks vägrar svara på frågor från IRM

Efter fler uppmärksammade uttalande från lokala SD-politiker gjorde vi på IRM ett försök att få svar från SD Riks. Vi vill veta vad man centralt tycker om att lokala företrädare påstår att det finns islamistpoliser i Flen och att man påstår att 17 ensamkommande barn bajsat i en pool i Trelleborg. Vi når pressekreterare Eric Myrin, men han vägrar svara på frågor. Myrin menar att vi måste få annan media att ställa frågorna åt oss.

Vad kan vi konstatera utifrån detta? Vi vågar nog påstå att SD Riks inte bryr sig om att lokala företrädare sprider djupt rasistiska historier förrän riksmedia knackar på dörren.

********************************************************************

Sverigedemokrat vägrar gå på möten efter att blivit tillsagd att hålla sig till ämnet

Sverigedemokraternas gruppledare i Katrineholm Lars Gunnlev vill inte längre gå på de träffar som hålls en gång i månaden med de andra gruppledarna:

[…]

 

Vid det senaste mötet tycks det emellertid inte ha gått till på samma sätt som det brukar. Enligt Göran Dahlström avbröt Lars Gunnlev ideligen en av de andra gruppledarna. Trots tillsägelser fortsatte han att agera på detta sätt, enligt Dahlström.

- Då sa jag åt honom att om han höll på så, då var han tvungen att gå. Och det gjorde han också, säger Dahlström.

De övriga politiker som var närvarande vid mötet – Lars Härnström (M), Lotta Back (V), Joha Frondelius (KD) och Inger Fredriksson (C) – var enligt Göran Dahlström helt överens om det oacceptabla i Lars Gunnlevs beteende.

********************************************************************

Bråk i SD Uddevala efter påstående om kupp

Det var i samband med den lokala partiföreningens årsmöte i veckan som ordföranden Reine Johansson och ledamoten Katarina Reimertz förlorade sina ordinarie platser. Reimertz fick en suppleantplats, men både hon och Reine Johansson - som också sitter i kommunstyrelsen - överväger nu att lämna lokalföreningen och sina uppdrag i kommunen.

 

– Vi ska träffas och diskutera det snart, säger Reine Johansson.

 

Oron i partiet har, enligt honom, pågått en tid och inför årsmötet har samarbetssvårigheterna eskalerat, bland annat beträffande valberedningens arbete inför årsmötet.

 

– Det fick mig att kalla in riksombudet Elisabeth Nirholt för att kunna åstadkomma ett förslag och för att få ordning på situationen. Vi sitter på väljarnas mandat och med det följer ett ansvar, säger Reine Johansson

Förutom det interna bråket så lyckas man även välja in dokusåpakändisen, Jan Eivind ”Blondie” Hammarlöf i styrelsen.


Stötta vår verksamhet