Granskning

Ekeroth fortsätter att hänga ut barn trots påvisade fel - SD vägrar agera

Written by Henrik Johansson

Under gårdagen kunde IRM avslöja att Kent Ekeroth hängt ut en barnfamilj på helt felaktiga grunder - inte för att vi på IRM anser att en barnfamilj ska behöva oroa sig för att bli uthängd över huvud taget av en riksdagsledamot. Kortfattat så påstår Ekeroth att Strängnäs kommun kört ut pensionärer från ett äldreboende samtidigt som kommunen köper en villa åt en somalisk familj för 4 miljoner. Vi kunde igår avslöja att Ekeroth inte använt sig av någon djupare källkritik när han skrev sitt inlägg då Strängnäs kommun inte köpt villan åt den somaliska familjen, utan för att man ska bygga ett dubbelspår och ett resecentrum i anslutning till villan. Familjen får alltså bara bo där under en övergångsperiod då villan ändå står tom. En win win situation alltså då familjen på tio personer innan bott på endast 35kvm.

Nyheter 24 kontaktade igår Ekeroth och konfronterade honom med felaktigheterna, men Ekeroth blånekade till att han hängt ut någon och menade att han istället bara ”spekulerat”. Vi på IRM kontaktade även SD:s pressekreterare Martin Kinnunen för att se hur SD såg på Ekeroths uthängning av barn, men vi fick inget svar.

 

Trots att vi nu kan konstatera att både SD och Kent Ekeroth vet att hans uthängning av barn inte bara var moraliskt felaktigt utan även i sak var direkt fel så har varken Ekeroth eller SD agerat. Eller jo, Ekeroth har i ärlighetens namn agerat, han har försökt rädda sitt eget anseende genom att göra två små justeringar. Han har inte tagit bort uthängningen eller insinuationen, utan justeringen handlar mer om att få hans egen ursäkt att låta mer trovärdig.

Så här står det ut 24 timmar efter att Ekeroth fått stå till svars för sin uthängning:

Rubrik och ingress

Rubrik och ingress

Insinuationen om att Strängnäs kastar ut äldre och köper villa åt familjen

Insinuationen om att Strängnäs kastar ut äldre och köper villa åt familjen

Spekulationer om varför Strängnäs köpt villan

Spekulationer om varför Strängnäs köpt villan

 

Det är bara att konstatera att både SD och Ekeroth skiter fullständigt i om någon gräsrot läser inlägget och får en direkt felaktig bild av händelseförloppet. Vi vet vad som hänt människor som blivit uthängda på diverse SD-bloggar, hot och hat har kommit som ett brev på posten - bokstavligt talat. Men det skiter SD och Ekeroth i. Hellre ljuger man människor rakt upp i ansiktet för att ytterligare spä på hatet mot den somaliska gruppen…

 


Stötta vår verksamhet