Granskning

Ekeroth utreds för 2012 års donationer till Avpixlat - förde över 70 000 på eget konto

Gårdagens stora nyhet var att Kent Ekeroth åkt på en skattesmäll efter att slussat 226 000 kr till den rasistisk bloggen Avpixlat. Idag fortsätter skattekarusellen när Expo avslöjar att Ekeroth även utreds för 2012 års donationer till Avpixlat.  Ekeroth hävdade på sin blogg att avslöjandet inte var en nyhet, Avpixlat själva spårade ur totalt och kallade allt för en konspiration av mäktiga personer.  Det visar sig nu även att Ekeroth slussat 70 000 kr vidare till ett av sina andra konton:

Kent Ekeroth har även fört över 70 000 kronor från avpixlatkontot till ett annat av hans bankonton.

Anledningen till att Avpixlatpengarna ses som en inkomst är egentligen ganska enkel. Eftersom Avpixlat endast existerar som en blogg och inte på papperet,  kan man heller inte hänvisa till de vanliga reglerna för donationer. Då Ekeroth fått in pengarna på sitt konto och betalat för serverkostnader anser skatteverket att Avpixlat är Ekeroths verksamhet. Därmed måste han även skatta för vinsten. Vilket i detta fall efter avdrag är 160 000 kr för 2011 och ännu okänt för 2012:

Nu utreds även Kent Ekeroths skattedeklaration för inkomståret 2012. Enligt Skatteverket råder det samma förhållanden i 2012 års deklaration som 2011.

Hur mycket pengar som Kent Ekeroth fått in på sitt avpixlatkonto under 2012 är ännu inte offentliggjort.

När Expo Idag når Kent Ekeroth vill han inte kommentera uppgifterna.

– Jag har inte tid, säger han.

Skatteverket har alltså godkänt utgifter för server som uppgår till 25 000 kr. Nu är frågan, var har resterande 200 000 kr tagit vägen?

***UPPDATERING***

Nu raderas folk - som ställer sig frågande till de ny uppgifterna - på löpande band i Avpixlats kommentarsfält:

gwgrhr

erge35h5

dsghwherwe

sdgadsg

 


Stötta vår verksamhet