Granskning

Kaos i Jimmie Åkessons hemdistrikt - IRM granskar SD Blekinge

Jimmie Åkesson
Written by Tobias Lundeqvist

På förekommen anledning tittar vi idag närmare på SD i Blekinge. Det är inte utan att en undrar ”vad är ruttet in the state of Blekinge?”. Well, som man säger, vi har hela listan:

Härifrån kommer ju självaste Jimme Åkesson. Härifrån kommer även Richard Jomshof men även stjärnor som Michael Hess och Paul Cederholm som vi skrivit om en del fdgdfgdfghhtpå sista tiden.

Christoffer Gårner valdes under förra året in i SDs styrelse i Karlshamn. På sin meritlista hade han då ett avtjänat straff för grov misshandel, olaga hemfridsbrott och olaga hot. Gårner ska ha misshandlat en man med kofot och samtidigt skrikit ”negerdjävel”, något han själv förnekar. Efter att saken uppmärksammats i media så avgick Gårner.

Stig Werner lämnade  först sitt uppdrag som nämndeman efter att ha anklagat domstolen för att ”bete sig brottsligt”, sedan partiet på grund av sitt missnöje med partitoppens höga löner. Han fick sällskap av Kent Sohl. De tog istället upp en karriär som politiska vildar. Utöver detta så visade det sig även att en av partiets ersättare stod åtalad för skadegörelse. Han ska ha krossat en portdörr och skrikit ”jävla kärring” till en boende. När domen föll i mars förra året så visade det sig att mannen även varit dömd för narkotikabrott.

I Karlshamn har även enskilda föräldrar blivit uppringda och utskällda av representanter för SD då de vägrat delta i ett SD-märkt protestmöte. Henrik Gustafsson gör en kometkarriär inom partiet, är informationssekreterare i den centrala staben och biträdande redaktör på Sd-Kuriren. Samtidigt sitter han i kommunfullmäktige. I Karlshamns kommunfullmäktige har SD haft närvarande representanter på 17 av 36 Kommunfullmäktige sedan 2010 enligt vår genomgång av protokollen. Bäst gick det 2011 när de  var på 9 av 9 möten. Övriga 8 tillfällen där de närvarat är alltså utspridda på 3 år. Sveriges radio rapporterar att partiet ”knappt lyft ett enda ärende” i KF.

Bild 10
tweets of a workaholic?

I Sölvesborg sitter Ben-Alve Berntsson som ledamot i kommunfullmäktige. Han har precis som många andra i partiet vissa problem med att klara finanserna. Något som även gäller Blekinges distrikstordförande Ola Svensson. Inget särskilt med det säger vi, men ändå intressant för ett parti som ständigt går på om hur vissa lever på andra.

Det har även rapporterats hur Åkesson och Jomshof styr över sina gamla hemtrakter med järnhand. Något som fick halva föreningen i Sölvesborg att hoppa av partiet under 2011.

Vi undrar, om Blekinge är en miniatyrversion av ett Sverige med stort inflytande av SD, är det i så fall verkligen något att sträva efter?

Bild från Wikicommons


Stötta vår verksamhet
  • 2
    Delningar