Granskning

Hagwall(SD) hånar Riazat i debatt - du har inte tillfört Sverige och svenskarna något

Under tisdagen anordnade SR Dalarna en debatt om asylpolitiken mellan riksdagsledamöterna Daniel Riazat(V) och Anna Hagwall(SD). Debatten blev genast het när Riazat ifrågasatte om Hagwall fått sin statistik från den rasistiska bloggen Avpixlat, något som fick Hagwall att ilskna till och måla ut Riazat som en ickesvensk som inte tillfört något till samhället:

Och den andra då att du är så generös så att du är alla gåvors givare det har att göra med att du kanske inte har skapat särskilt mycket i ditt liv som skattebetalande utan du har fått allting gratis i Sverige. Utan du borde vara lite mer ödmjuk med att dela ut svenskarnas resurser som de har arbetat ihop. Jag tycker det är oförskämt ditt sätt att resonera och tala om vad svenska folket ska tycka.

Det är när Daniel Riazat ifrågasätter Sverigedemokraternas människosyn, genom att påtala att det är inhumant att ha en nollvision i asylpolitiken när det flyter upp döda barn på stränderna i Europa, som haveriet inleds. Anna Hagwall börjar hänvisa till statistik om att bara 20% av de som flyr till Sverige har skäl att fly och kallar resterande för ekonomiska flyktingar. När reportern frågar henne var statistiken kommer från så utvecklar Hagwall i följande resonemang.

Ja, jag kan inte hänvisa till det här nu men både i Sverige och i andra länder har man undersökt att många som är migranter, dom har ju en dröm om att landa i ett land som har bra välfärdssystem och många av dom finner sig inte i att söka skydd i de länder som gränsar till orosområdet, utan de vill vidare till de rikaste länderna. Dom som inte tyckte det var bra i Tyskland de vill vidare till Sverige och de som inte vill vara kvar här vill till Finland men nu börjar de ångra sig för det är tråkigt i Finland och sådana här signaler kommer mer och mer och det är osympatiskt och dessa människor som beter sig så här de kan inte ha flyktingskäl att fly sitt land.

Vilket i sin tur får Daniel Riazat att både såga Anna Hagwall, statistiken hon använder (som antagligen är byggd på en känsla) och det rasistiska partiet hon företräder, genom att dra paralleller till Ungern. En parallell som för övrigt är väldigt målande för er som läst IRM:s artikel från igår.

Denna statistiken existerar ju inte förutom på Avpixlat möjligtvis, där SDs riksdagsledamöter brukar kolla. Det jag blir förbannad över och det som man ser nu är att fascisterna i Ungern säger att människor inte ska stanna där och fascisterna i Sverige säger att människorna inte ska stanna här samtidigt som bägge grupperingarna pratar om att man ska söka sig till olika länder runt om i Europa. Sen undrar jag Anna Hagwall, om det är så att man är flykting, ska man tåla vad som helst? Dessa är människor som har kommit hit på grund av att de varit politiskt förföljda, på grund av att det är krig i olika länder och på grund av den ideologi som du och ditt parti står för.

Det är nu Hagwall får någon form av sammanbrott när hon förutom att anklaga Riazat för att ha en dålig människosyn, som hon baserar på att han kallar Sverigedemokraterna för fascister, även angriper Riazats identitet och inte honom som politiker, genom att hävda att det är oförskämt att han vill slösa med svenska resurser när han fått allting gratis i Sverige.

Jag tycker för det första att Daniel Riazats sätt att argumentera och kalla folk och människor för fascister… det är väldigt… det talar om vilken människosyn du har om oss och överhuvudtaget om människor och det här ditt sätt att sätta stämpel på mig… och mitt parti och mitt gamla hemland.., det är förnedrande för dig. Och jag tycker att jag… jag tänker aldrig mer debattera med dig om du kommer på den här… debatterar på denna låga nivån. Jag tycker det är.. för en riksdagsledamot är detta inte värdigt. Och den andra då att du är så generös så att du är alla gåvos givare det har att göra med att du kanske inte har skapat särskilt mycket i ditt liv som skattebetalande utan du har fått allting gratis i Sverige. Utan du borde vara lite mer ödmjuk med att dela ut svenskarnas resurser som de har arbetat ihop. Jag tycker det är oförskämt ditt sätt att resonera och tala om vad svenska folket ska tycka.

Vi på IRM-redaktionen anser att det nästan är snudd på lyteskomik när Anna Hagwall attackerar Daniel Riazats människosyn genom att i egenskap av företrädare för ett parti vars ideologi är rasistisk, helt enkelt bete sig rasistiskt. Vi vill också passa på att påminna om den gången Anna Hagwall förklarade om hur misshandlade kvinnor faktiskt inte skulle gnälla så mycket…

Nedan kan du lyssna på klippet. Hagwalls tirader börjar 2.31 in i sändningen och funkar inte inbäddningsfunktionen kan ni klicka här.

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.1K
    Delningar