Granskning

Hatet och hetsen mot 15-åringen - Sverigedemokraterna fortsätter sprida lögner om hans ålder

Under gårdagen skrev jag en status där jag konstaterade att lögnerna om den 15-årige pojke kommer att cirkulera igen om något år, jag fick delvis rätt, men det gick fortare än jag kunnat ana. Sverigedemokraterna har redan börjat sprida nya insinuationer och lögner om pojken vars enda ”brott” var att medverkade i TV4 för att ställa frågor till Gustav Fridolin. 

Allt börjar med ett ”gräv” av Roger Sahlström, tidigare skribent hos Ekeroths rasistiska projekt Avpixlat och idag anställd hos Nya Tider. Sahlström har hittat en profil på dejtingappen Badoo som enligt honom tillhör 15-åringen. Skillnaden är att i Badooprofilen så har profilskaparen skrivit att han är 20 år. Innan vi går vidare och går igenom vad Sahlström och flera SD-politiker vill insinuera ska vi vara tydliga med att vi sett 15-åringens betyg, hans personnummer och pratat med hans rektor. Aftonbladet har även tittat i folkbokföringen så det råder inga tvivel om hans ålder.

Men för Sverigedemokrater och Sahlström spelar sanningen mindre roll i det informationskrig som de utkämpar.  Så vad är det Sahlström ”grävt” fram, ja förutom den tidigare nämnda Badooprofilen så presenteras en massa bilder som snarare visar att 15-åringen såg väldigt ung ut 2014-15. En bild som Sverigedemokraterna hakat upp sig på är denna Kik-länk från 2013:

gdhdgdfdjgf

Anledningen att flera Sverigedemokrater hakat upp sig på Kik-länken är att grabben har mustasch på en bild där han är 12 år gammal. Nog för att det finns flera 12 åringar som har mustasch men det finns en mycket enklare förklaring. Facebook uppdaterar sina bilder med den senaste profilbilden från olika andra appar. Den bilden som ny syns är alltså inte den som togs 2013. Något som bekräftas när man tittar på 15-åringens andra bilder från denna period. Men som sagt, sanningen är inte av intresse när ett informationskrig pågår från SD:s sidan. Nedan kan ni se tre utvalda SD-politiker som sprider länken, men det finns fler:

hgfhdfjdkjfhgjfjh

dfhfdhdhgfdhgdjngfh

fdhdfhgfdhgfdjhf

Värt att notera är att på en av bilderna som Sahlström publicerat syns det betyg där 15-åringens personnummer står med. Trots detta väljer Sahlström att insinuera att pojken inte är 15.

Hur motiverar då Sahlström att han än en gång sprider desinformation om 15 åringen? Jo, Sahlström tycker inte att det är hans ansvar utan föräldrarna som borde hålla koll på grabbens sociala medier:

Många är arga över att jag lägger ut detta. De påstår att man hänger ut någon. Har svårt att förstå det då personen har offentliga profiler. Hans föräldrar borde ta sitt ansvar och se till att hans information isåfall bara delas med folk som är godkända av hans föräldrar. Ja det går att ha kontroll på sitt barns surfande. För det är ett barn vi har att göra med?

Visst låter det rimligt? Att ni föräldrar måste vara beredd på att era barn kan få chansen att fråga ut ansvarig minister för våra skolor i TV4, men istället för att det blir ett kul minne för livet slutar det med ett rasistiskt hatdrev orkestrerat av Sveriges tredje största parti. Rasistiska bloggare kan ju komma att granska era barn och hänga ut dem. Därför är det ert ansvar att hålla koll på era barns profiler och inget ansvar faller på de vuxna svin som hänger ut era barn.

För som Sahlström skriver: ”Jag pusslar och följer bara bitar och trådar”. I Sverigedemokraternas Sverige är detta en rimlig nog förklaring för att hänga ut ett barns hela privatliv.

Vi kan väl avsluta med att citera Gustav Fridolin:

Förlåt mig, men vad är det för små människor som använder sin plats i offentligheten och sitt utrymme som folkvalda till att ge sig på barn?

Glöm inte att stödja oss i vår kamp mot SD, smått eller stort spelar ingen roll, vi ska tillsammans ta fighten i valrörelsen 2018!

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 6.7K
    Delningar