Granskning

Nolltoleransen är ingenting värt - vi visar varför

Vi på IRM har sedan gårdagen sett flera journalister och debattörer diskutera Sverigedemokraternas nolltolerans med utgångspunkt i gårdagens uteslutning av Patrik Ehn. Det tråkiga är att vi ser en analys som vi inte anser stämma överens med verkligheten. Nolltoleransen är inte ett sätt att normalisera partiet, inte heller är det ett ärligt försök att bli av med rasister inom partiet. Det är snarare inget annat än en metod för partiledningen att bli av med människor de finner som hot. Helt enkelt ett sätt att hantera de maktstrider som finns inom SD och som nästan alltid har funnits. Vi tänkte bevisa för er nu, en gång för alla, att nolltoleransen inte är annat än snicksnack och tomma ord. Varför? Jo, för om nolltoleransen vore ett sätt att genuint bli av med partiets alla rasister - då skulle Kent Ekeroth åka ut fortare än han kan säga ”islamisering”.

För det första var Kent Ekeroth, som alla vet, inblandad i järnrörsaffären tillsammans med Westling och Almqvist. Visserligen har ingen av de tre bestraffats särskilt hårt (Westling är kvar fast utan sina uppdrag, Almqvist är inte medlem längre men har fått finfint jobb på SD-anknutet företag istället). Att Ekeroth sitter kvar orörd i riksdagen är dock ganska anmärkningsvärt. Det tog inte lång tid innan han var välkomnad tillbaka till sin riksdagsplats, efter en timeout som inte precis kändes som något straff (då han fick sin riksdagslön även under pausen).

För det andra så har Ekeroth flertalet gånger uttryckt en motvilja mot att utlandsfödda eller personer med andra religioner ska få rättigheter. Kallar han det inte för islamisering så larmar han att det är farligt för Sveriges utveckling. Något han aldrig någonsin har några belägg för utan grundar det hela på sin egen rädsla och främlingsfientlighet.

För det tredje kan ingen ha missat hans nära samröre med hatbloggen Avpixlat, som han dessutom har rekommenderat under en tid då bloggen var mer kritiserad än annars på grund av uppenbar rasism.

För det fjärde så har Ekeroth flertalet gånger gjort uttalanden i sociala medier som borde få vilken som helst att slopa ”invandringskritisk” och istället kalla det för sitt rätta namn - främlingsfientlighet. Eller vad sägs om när han hävdade att en minoritet av de med svenskt medborgarskap som invandrar till Sverige varje år är ”egentliga svenskar”, eller när han påstod att våldtäkt är något som bara finns och är accepterad i ”arabisk/muslimsk kultur”? För att inte tala om den gången då han var så nödig om att få vråla ”ISLAMISERING!” att han inte ens förstod att det var en satirsida han besökte?

Just det där med källkritik är förövrigt något som vi uppmärksammat flera gånger inte är Ekeroths starka sida. Vi skulle till och med vilja gå så långt som att påstå att han ibland medvetet vinklar saker helt absurt för att kunna få fram sin poäng (som i princip alltid är ”muslimer är farliga och kommer ta över jorden”). Några exempel på detta är när han skrev ett blogginlägg om att fransmän ogillar invandrare, baserat på en undersökning som knappast kan anses stå för hela Frankrikes befolkning, och ett annat blogginlägg som handlade om att norskar snart kommer vara i minoritet i Norge.

Nåväl, för att fortsätta: Ekeroth har också pratat om att muslimer försöker ta över världen genom att föda barn, en typ av retorik som drabbade en annan SD-företrädare ganska hårt, även om han i kommentarsfältet för sagda blogginlägg också skyller på feminism och socialism som ska vara anledningen till att ”svenskar” (dvs enligt Ekeroth: icke-muslimer) inte föder tillräckligt många barn. Just det här med demografi och att barn som föds av invandrare/muslimer/de som Ekeroth definierar som icke-svenskar är farliga, är något Ekeroth har skrivit om upprepade gånger, han har till och med en kategori på bloggen som heter ”muslimsk demografi”.

Ekeroth har till och med tydligt sagt att genom att tillåta invandring av muslimer så låter man ”Europa förstöra sig självt”.

Förutom en kategori som handlar om demografi, har Ekeroth en kategori på sin blogg som handlar om hittepå-ordet ”oikofobi”. Eller ja, i själva verket handlar det förstås om hans favoriträdsla: islamisering. Ekeroth har heller inte varit så duktig på att ens försöka dölja att han gör tydlig skillnad på folk och folk. Mest skrämmande är väl dock ändå hans uppenbara skräck för religionen islam, en rädsla som han gör allt han kan för att överföra till sina läsare och beundrare. Om han inte rasar över att skolor har mage att undervisa i religion så är det uppenbara lögner han sprider i syftet att övertyga om att Sverige snart kommer vara ett helt muslimskt land och undergången är typ… nära.

En av de grövsta saker Ekeroth har gjort som vi har uppmärksammat här på IRM, något som fick skrämmande lite uppmärksamhet, är de rent farliga lögner som Ekeroth för inte så länga sedan publicerade på sin blogg. Han hävdar där att det inte förekommer några hot mot muslimska församlingar i Sverige - en lögn som totalt krossas av en nygjord rapport som visar att 40 procent av Sveriges muslimska församlingar varit utsatta för någon typ av kriminellt motstånd. Det går inte på något sätt att se hans inlägg som annat än en lögn. Något som tycks vara accepterat i Sverigedemokraterna - sålänge det är just muslimer som man ljuger om.

Vi hoppas att vi nu har bevisat en gång för alla att nolltoleransen bara är en fasad för SD:s partiledning att kunna göra sig av med oönskade personer som de inte vill ha kvar längre. Det handlar om maktstrider, krig mellan olika falanger. Definitivt handlar det inte om något sätt att försöka normalisera SD eller tvätta bort rasismen ur partiet. Så kan vi snälla sluta prata om den uddlösa, meningstomma nolltoleransen som om den vore uppriktigt menad nu och istället koncentrera oss på det som faktiskt är både relevant och viktigt - att SD kryllar av rasister som får vara kvar och även sitta på höga positioner inom partiet. Helt enkelt därför att det inom SD är helt accepterat att rikta sitt hat mot muslimer och med alla möjliga medel försöka svartmåla varenda människa som tillhör religionen islam.

Är det verkligen ett sånt parti vi vill ha i riksdagen?


Stötta vår verksamhet