Granskning

SD-kandidat: ”Åk tillbaka i den bananbåt du kom i Aregawi jag vill då inte ha dig här”

Rasistskandalerna haglar just nu över Sverigedemokraterna och hatet mot muslimer och människor med mörk hudfärg har nog aldrig varit tydligare. Senast i raden är Victoria Turunen fullmäktigekandidat i Fagersta som på sin Facebook skrivit följande:

xcvmnxc,vxn

Den rasistiska attacken föranleddes av att Aregawi inte målat naglarna i regnbågens färger som protest mot Rysslands antihbtq-lagar. Vad SVT inte påpekar i sin rapportering är att Turunen gör detta med hänvisning till att Aregawi skulle vara muslim och därmed homofob. Problemet är bara att Aregawi är kristen. Vad Turunen också missar är att flera SD-politiker gick ut och protesterade mot Emma Greens och många andra idrottares manifestation mot homofobi.

Trots det grova rasistiska utspelet tänker SD Fagersta behålla Turunen, hon får ett ”ajjabajja” och sen var saken ur världen:

Enligt Johan Henriksson var inte Victoria Turunen politiskt aktiv för SD när den kontroversiella kommentaren gjordes, men likväl får hon nu en uppsträckning för sitt uttalande.
– Hon har fått en reprimand för det här uttalandet, man säger inte saker på det här sättet.

Var arg

Vad säger hon själv om det hela?

– Hon har själv sagt att hon formulerade sig fel och för hårt. Hon vet om att hon inte betett sig på ett korrekt sätt och har berättat att hon skrev det här när hon var väldigt arg.

Vad är det för form av reprimand hon fått?

Så här är det, vi har sagt att sådant här inte får hända en gång till, händer det igen måste vi vidta åtgärder som kan innebära en uteslutning

Vi vill vara tydliga med att homofobi självklart är fel både som kristen och som muslim. 


Stötta vår verksamhet
  • 4
    Delningar