Granskning

SD-politiker dömdes för kvinnomisshandel, men blev ändå vald som nämndeman

SD-politikern Stefan Falktorp uppmärksammades flera gånger under 2013 då han länkade nazistiska sajter och krävt bojkott av hamburgerkedjan Max efter att de sagt att man vill anställa 50 utrikesfödda personer på chefspositioner innan 2018. 

Men en historia som uppmärksammades lite extra var att Falktorp hängde ut brottslingar med utländsk bakgrund samtidigt som han själv var dömd för kvinnomisshandel:

Stefan Falktorp har tidigare uppmärksammats för att han på SD-partilles blogg länkat till nyheter från Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag och på Twitter länkat till nazistiska Svenskarnas partis webbtidning. Falktorp menar att han lyft fram artiklar på dessa sajter eftersom invandrares kriminalitet mörkas av traditionella medier.

– Det har handlat om invandrare som begått väldigt grova brott och att man inte skrivit att det är invandrare som begått brotten. Det här har gjort oss upprörda, säger Falktorp.

När Expo frågar hur han ser på sin egen dom så säger han att kvinnomisshandel inte är så farligt om det endast skett en gång:

Har du varit öppen med att du är dömd?

– Jag tycker inte det är en relevant fråga. Jag tycker att det gått så långt tid att jag kan gå vidare.

Gäller samma sak för invandrare som begått brott?

– Det beror på vad det är för brott, om det är mord och våldtäkter eller grova narkotikabrott tycker jag inte det.

Kvinnomisshandel är inte det allvarligt?

Jag tycker inte det om det bara skett en enda gång, säger Falktorp.

Falktorp nominerade under vintern 2014 av SD till att sitta som nämndeman i Mölndals tingsrätt, ett uppdrag som han under gårdagen sagt ifrån sig:

10917618_10205162166870479_1481287250_n

Exakt varför Falktorp avsade sig sitt uppdrag under gårdagen är ännu oklart, men tittar man i regelverket så står det att man ska vara en god förebild gällande laglydnad:

10966997_10205160191621099_174344623_nDet anmärkningsvärda i denna story är ändå att SD överhuvudtaget nominerade en person som inte anser att det är så allvarligt att spöa kvinnor, om det bara skett en gång…

Det ska även tilläggas att till Partille tidning så påstår Falktorp att misshandeln bestått i en knuff, men i domen står det att han tagit tag i kvinnans hår och dunkat hennes huvud flera gånger i väggen.

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.1K
    Delningar