Granskning

SD-politiker hånade muslimer med grissexbild - spelar oförstående när IRM intervjuar

Vi har tidigare kunnat rapportera om SD-politikern Pirjo Nilsson, kommunfullmäktigeledamot i Vellinge, som på sin facebook-sida publicerade bilder på bland annat en minst sagt vedervärdig bild i syfte att håna den muslimska minoriteten.

Pirjo2

När Inte rasist mens Henrik Johansson frågar Pirjo varför hon valde att publicera dessa bilder, är svaren intressanta. Hon menar att det är omöjligt att veta att det rör sig om en muslim som hon är ute efter att håna.

- Hur kan du säga att det är en muslimsk kille? Hur kan du påstå det? Det är inte alls självklart, säger hon.
- Inlägget var ironiskt, de har överhuvudtaget inga grisar i sina moskéer eller böner eller vad det nu än är, säger hon.

Ja, Pirjo, hur kan man veta att det är en muslim? För någon som ogillar muslimer, och t.o.m representerar ett parti som ständigt ger uttryck för antimuslimska tankegångar och idéer så vet hon väldigt lite om den grupp människor hon valt att ge sig på. Så lite att hon inte ens vet om att det enbart är muslimer som ber på det sättet.

Prijo menar även att det här är taget från hennes privata konto (fortfarande oklart varför det skulle göra någon skillnad)

- Det är är min privata bild.. jag har ett eget privat liv, förstår du mig?

Stackars Pirjo som inte får sprida rasism i sitt privata liv….not. Ett litet tips till alla SD-politiker som försvarar sig med att deras rasistiska uttalanden skett i privata sammanhang: om du inte vill bli granskad, och fortfarande vill ha möjligheten att sprida rasistiskt skitsnack i ditt fb-konto - bli inte politiker. Det är liksom hela grejen med att vara politiker, en blir därmed offentlig.

Pirjo5

OBS! Artikeln som Pirjo delar är fejk! Källkritik är ju som sagt inte SD:s starka sida

Pirjo delade även en artikel där svarta människor kallas för det vedervärdiga n-ordet.

När hon tvingas stå till svars för det trasslar hon in sig i olika förklaringar.

- Vi har stora problem med just de bitarna här i Sverige, säger hon.

När IRM frågar Pirjo vad exakt i Sverige vi har problem med, och frågar om hon anser att svarta är ett problem för Sverige, trasslar hon in sig ytterligare mer.

- Det jag har problem med är att våra äldre och unga blir rånade och nedslagna, och kvinnorna blir våldtagna och dödade. Det är jag inte uppväxt med i det här landet.
- Det är alla sorts kategorier av människor som gör just detta.. eller det är vissa kategorier.

Vad är det för kategorier då?

- Det vet du själv, läs tidningarna. Nu har jag inte tid att prata mer, hej.

.. Say what? Det finns en del anmärkningsvärda saker i det hon säger. Först och främst svarar hon inte riktigt på frågan om huruvida svarta är anledningen till att människor blir våldtagna, rånade och mördade. Sedan är det även anmärkningsvärt att hon använder sig av ordet ”våra” när hon pratar om unga och äldre som hon i hennes värld räknas som svenskar.

Det visar  om något vilket samhälle Sverigedemokraterna vill skapa. Ett samhälle där vi pratar om människor i termer som ”vi” och ”dem”.


Stötta vår verksamhet