Granskning

SD-politiker om Wallström: jag hatar detta ”pissluder”

Written by Henrik Johansson

Text: Simon Andersson och Henrik Johansson.

Heinz Flamm sitter Sverigedemokraterna i Årjängs styrelse och kandiderar till kommunfullmäktige. SD-politikern delar bilder om att Hitler kan få bukt med invandrare och kallar kvinnor för pissluder. Det kan vi på IRM avslöja i vår gransking.

Sverigedemokraterna i Årjäng är en förening som säger sig aktivt jobbar för att få in fler kvinnor till partiet:

Hur rekryteringsstrategin - för att nå fler kvinnor - ser ut i Årjäng är dock mer oklart. Bland annat beskriver partiets andra vice ordförande hur han hatar Margot Wallström och att hon är ett ”pissluder”:

Det stannar dock inte vid kommentarer om Sveriges utrikesminister. Flamm delar också bilder där Hitler anses vara lösningen på ”problemen” med invandrare:

När vi först når Flamm vill han inte veta av kontot på VK men när vi istället börjar fråga om enskilda bilder utan att nämna varifrån de kommer så erkänner han att kontot är hans eget. Flamm bedyrar dock att han inte är rasist och att han egentligen bara varit frustrerad och arg:

Efter att vi tackat för oss och lagt på luren snubblar vi strax över denna bild på de 14 orden:

Vi ringer upp Flamm än en gång som säger sig inte veta något om bilden och skyller på att han blivit ”hackad”:

Flamm själv kan inte ge någon förklaring till varför just denna bild skulle vara en del i ett avancerat hack och inte en del av ett mönster där Flamm själv postar rasistisk smörja.


Stötta vår verksamhet
  • 1.8K
    Delningar