Granskning

SD-topp headhuntade sekreterare från rasistisk blogg - sen uteslöt han henne

Written by Henrik Johansson

Under valrörelsen kunde IRM avslöja att SD Malmös Eva-Marie Olsson skrivit texter på den rasistiska bloggen ”Petterssons”. Bland annat hade Olsson raljerat kring att ”den växande negroida befolkningen” som enligt henne kunde åka hem till Afrika efter en antirasistisk demonstration. Olsson verkar nu ha tröttnat på sina forna partikamrater och bekräftar nu de uppgifter vi haft. Olsson headhuntades av ordföranden i Sverigedemokraternas(riks) medlemsutskott, Magnus Olsson, på grund av hennes texter på den rasistiska bloggen ”Petterssons”. Alltså samma person som senare var med och kastade ut henne för att ha skrivit på ”Petterssons”.

IRM har sedan tidigt stadium haft en källa som säger att flera personer inom SD ifrågasatt valet av Olsson som sekreterare i partiet då det var vida känt att hon medverkat på den rasistiska bloggen ”Petterssons”. Personernas oro hade bland annat viftats undan med motiveringen att eftersom hon skrivit under texterna med ”Eva-Marie” så skulle ingen misstänka henne.

Nu bekräftar alltså Olsson själv att SD Malmös gruppledare och ordföranden för SD:s medlemsutskott visste om att hon skrivit på Petterssons. På sin egen FB-sida publicerar Olsson nu mejl mellan henne och Magnus Olsson, men även sin egen historia. Mejlet har också skickats till partiet som ett försvarstal gällande de anklagelser som riktats mot henne. Alltså, partiet visste:

Vi ska glömma, vi ska fås att tiga…jag tiger INTE. Jag godtar fattade politiska beslut om att jag kvalificerade mig för några hundralappar per månad i pension då jag tjänstgjorde ett år i stadshuset som politisk sekreterare åt kommunalråd Magnus Olsson (SD). Magnus Olsson var den som headhuntade mig till tjänsten för att jag är sverigevän och kan författa texter, genom Petterssons vänskapsblogg hittade han mig 🙂 Sen blev det ett medialt drev………

Magnus Olsson har tidigare endast erkänt att han känt till Olssons rasistiska aktiviteter från det datum vi publicerade artikeln och då valde han ändå inte att agera. Istället kom reaktionen först när Sydsvenskan tog upp nyheten:

När fick du kunskap om de rasistiska inläggen?
– Det var i samband med att ”Inte rasist, men…” gjorde hembesök hos Eva-Marie Olsson som det här uppmärksammades. Då fick jag kännedom, säger Magnus Olsson.

Det var ju en dryg vecka innan Sydsvenskan publicerade inläggen?
– Ja.

Är det inte konstigt att Eva-Marie Olsson var med och presenterade valmanifest när du visste vad hon skrivit?
– Det kan man tycka. Vi skulle ha haft ett internt möte om det här kommande helg. Ni förekom oss, säger Magnus Olsson.

I sitt inlägg beskriver även Olsson hur Magnus Olsson menade att det skulle lösa sig eftersom Kent Ekeroth klarat sig från uteslutning. Vi vill här än en gång poängtera att det är ordföranden i SD:s medlemsutskott som Olsson avser:

När drevet och smutskastningen drog igång satt min före detta chef och läste på bloggsidan IRM (Inte rasist men) och hans spontana reaktion på deras dravel var, ”Detta var väl inget, kan man rädda Ekeroths röv kan man rädda din”. Vis av sin egen ( läs Magnus Olsson) erfarenhet av drev och illvilja från mediekåren använder SD-Malmö inte ordet och begreppet ”arabisering” längre, man lär sig hela tiden och förfiningen av texter sker oavbrutet.

Vidare bekräftar Olsson att hon i smyg jobbade kvar åt partiet utan att skriva under texter med sitt eget namn:

Jag arbetade men fick inte synas och det för hänsyn åt media, man ville inte att media skulle ”hoppa” på partiet en gång till. Men media ger sig inte, i våras hade så SD-Malmö ytterligare en ”skandal” bland förtroendevalda. Partivännen i fråga tilldelades en time-out på en månad sedan ”back to business”. Han har fått en varm kram av mig och jag önskar honom all lycka i framtiden bland partivänner. Jag har suttit snällt i ”stugan” varit försiktig och frågat om lov……..” Eva-Marie ”will be back” har jag fått som besked av min förra chef Magnus. Jag skulle få gå på medieutbildning, SD-Kvinnors årsmöte, få uppdrag som nämndeman i Tingsrätt och Förvaltningsrätt, komma ifråga till politiska uppdrag när partivänner hoppar av, flyttar eller när förtroendevalda SD-politiker dör, allt enligt Magnus Olsson. Sedan sker det saker bakom min rygg. Jag märker att de få mejlsvar jag får är dåliga försök att föra mig bakom ljuset. Det är inte värdigt personer i förtroendevalda positioner att bedra medlemmarna.

Man slutar att prata och man slutar att kontakta mig, jag försvinner från gruppmejlen och jag förstår att det jag har framför mig är mobbingmekanismer. Jag är inte långsint utan saker och ting går att ställa tillrätta.

Historien som går att läsa i sitt fullo på Olssons Facebooksid och bekräftas delvis av vår källa. SD Malmös ledande företrädare kände till hennes rasistiska texter, men istället för att hålla henne på en armslängds avstånd så anställdes hon. Och hon anställdes inte av vem som helst, hon anställdes av mannen som senare var med och fattade beslutet om hennes uteslutning. Mannen som författade denna text:

Medlemsutskottet har under de senaste veckorna väckt uppmärksamhet i media och sociala forum på nätet. Med anledning av detta vill jag, i egenskap av ordförande för medlemsutskottet, redogöra för vårt arbete. I medlemsutskottet ingår förutom undertecknad Roger Hedlund, Therese Borg och Mattias Bäckström-Johansson. Vi sitter även i partiets högsta beslutande organ, partistyrelsen. Vår primära uppgift är att behandla personärenden som är tillsända sekreteraren i medlemsutskottet från kommunförening, distrikt, samordnaren för riksombudsmännen, partistyrelseledamöter eller partistyrelsesuppleanter. Enskilda medlemmar måste således förankra ett eventuellt ärende hos någon av dessa personer eller instanser.
[…]

I enighet med vår partiordförande och partiledning är det Nolltoleransen som gäller och ligger till grund för vårt arbete och bedömningar. Nolltoleransen är ett begrepp som inbegriper att inte visa någon tolerans mot vissa företeelser och beteenden. Den går ut på att partiet kommer att agera mot alla ideologiskt avvikande ärenden som kommer partiet tillkänna. Även mindre förseelser kan/kommer att leda till granskning av medlemsutskottet. Tanken är helt enkelt att vi på så sätt gör oss av med de personer som inte delar våra ideologiska grunder. Som politisk företrädare och förtroendevald för Sverigedemokraterna skall man utan några undantag följa vårt Principprogram, Etiska riktlinjer och Kommunikationsplan.

Magnus Olsson
Ordförande Medlemsutskottet (SD)

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 637
    Delningar