Granskning

SD:s inkonsekvens med rasistiska uttalanden

Igår publicerade Nyheter 24 en av de bättre artiklar som gjorts om Sverigedemokraterna. Inte bara för att vi har faktiskt vart med och avslöjat vissa av de exempel som tas upp, utan även för de belyser ett stort problem hos SD. Nämligen deras inkonsekvens när det gäller rasistiska uttalanden.

Man pekar på inte mindre än 13 företrädare - och det finns fler - som uttalat sig rasistiskt, hotfullt och på andra sätt som helt enkelt inte skulle accepteras i andra partier. Nyheter 24 pekar exakt på den punkt vi vill visa med vår nya satsning Avgångsvakt. Vi ville visa hur mycket som accepteras inom SD innan man åker ut på rumpan tills valfritt annat främlingsfientligt/nazistiskt parti plockar upp en. Eller att man helt enkelt blir partilös.

Förutom att visa på hur mycket skit man kan yttra inom SD innan ledningen lyfter på ögonbrynen så ville vi visa på en sak till. Nämligen att det egentligen inte handlar om vad man säger utan vem som säger det. Hur menar vi nu kanske ni undrar? Jo vi ska ge er ett par exempel:

SD-företrädaren klagar på att Sverigedemokraterna under riksårsmötet samma dag tagit ställning för FN:s deklaration om mänskliga rättigheter och att Ehn ställt sig bakom beslutet.
”Denna organisation godkändes inte av det Tredje Riket och därför kan vi ej heller den 8 maj 2005 skriva något i SD:s skrifter som hänvisar till denna brottsliga förening.”
Han avslutar sitt mejl med ”Heil Hitler”

Partik Ehn gruppledare för Sverigedemokraterna i Göteborg. Sitter tryggt på sin plats i partiet.

– Historiskt har det blivit lite fel, men grunderna tycker jag är sunda. Jag ser det inte som ett hatets ideologi, jag ser det som kärlekens, naturens och djurens ideologi - där man lever i synergi, säger Påfvelsson om nazismen till Expo.se.

Eddie Påfvelsson vice ordförande i Ale. Åkte ut på arselet snabbare än kvickt

“SSU bär drag som går åt precis det håll som medförde deras norska partikamraters död förra sommaren.”

”Hatet hos Wikström och inom SSU mot människor av annan politisk uppfattning bereder vägen för fler som Breivik”

”Vad som föder nya Breiviks är nog i första hand det ”accepterande” och indirekt bejakande våldet mot SD inom ledningsetablisemanget”

Patrik Ohlsson, kommunpolitiker i Ängelholm. Sitter tryggt på sin plats.

”Jag tror att Anders Behring Breivik har varit en ”nyttig idiot” som utnyttjas av den konspiratoriska Frimurarorden”.

 Thomas Karlsén gruppledare i Trollhättan. Åkte ut i kylan med en rasande fart.

På en fråga om det är muslimska våldtäktsgäng som drar runt i Sverige och våldtar folk svarar Kent Ekeroth i The Michael Coren Show:

”Ja, det är exakt likadant här”

Ekeroth sitter tryggt kvar.

Anders Leanader kommunpolitiker Mönsterås på sin blogg. Han publicerade även bilder på den mördade. Leander uteslöts snart efter sin publicering.

”Negervåldtäkten på den 27-åriga Elin Krantz fortsätter”

”Våldtäkter och mord på enskilda människor kommer att hända igen” och anledningen är, fastslår Leander, att ”våra politiker och media” vill ha det så.

Vi tycker detta är en schyst jämförelse med tanke på att Ekeroth sitter i TV inför 250 000  kanadensare och påstår att det drar runt muslimska våldtäktsgäng i Sverige.

Vi kan fortsätta så här ett tag, men vi känner att vi fört fram vår poäng om att det egentligen inte handlar om vad som sägs. Utan vem som säger det. Är du viktigt för partiet är din plats säkrad, är du oviktig så är vårt råd att du genast börjar tänka innan du uttalar dig.

Bonusmaterial:

”– TV var här och gjorde ett reportage, då fick jag frågan om hur jag ser på moskéer. Jag svarade att för mig är det märkligt att moskéer ska förknippas med något rysligt. En moské är en byggnad.”

Lennart Carlström, kommunfullmäktige Härnösand efter att han blivit utesluten för att uttalat sig på detta vis om moskéer…


Stötta vår verksamhet