Okategoriserade

Damned if you do, damned if you don’t.

Jens Leandersson SD:s Regionråd i Skåne samt Stefan Olsson SD:s Ordförande i Landskrona har tillsammans skrivit ett svar på en debattartikel. I texten ger de sig själva en stor klapp på axeln och hänvisar till partiets ”äldrepolitiska program”:

Äldre invandrare som på grund av ålder, demens eller andra orsaker tappat förmågan att förstå och kommunicera på svenska skall om förutsättningar finns kunna få vård på sitt modersmål. ”

Så långt är ju allt bra. Men tyvärr fortsätter texten:

”Personalrekrytering till avdelningar för äldre invandrare som mist sitt andraspråk skall dock ske på basis av relevanta språkkunskaper och inte etnisk bakgrund.”

SD tycks helt ha missat den lilla detaljen att språk och etnisk bakgrund allt som oftast går hand i hand. Kommer du från Thailand till exempel  är sannolikheten stor att du kan prata thailändska, men kommer du från Skåne är det däremot ganska ovanligt.

Med tanke på att det här tycks vara högst ogenomtänkt, och med tanke på att SD dessutom vill avskaffa modersmålsundervisningen, så undrar vi om det bara är en tidsfråga innan SD hävdar att Google Translate är lösningen på alla problem…


Stötta vår verksamhet

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.