Okategoriserade

Detta börjar likna barnsången ”tio små indianer”

Nu har SD drabbats av ytterligare avhopp ute i landet. Då det är två stycken så kör vi båda i samma inlägg för att spara både tid och plats. Dessutom börjar vi kunna det här nu, va?

Det första avhoppet rör kommunfullmäktige i Uddevalla. Där är det representanten Bengt Segerblad som säger att han inte längre har tid med sitt uppdrag, men det är inte den enda anledningen. P4 Väst skriver följande om avhoppet:

Han har också ändrat åsikt när det gäller vissa punkter i Sverigedemokraternas program, men vill inte gå in på vilka. Istället säger han att han tänker fortsätta som rådgivare i ett nytt parti, som än så länge varken har namn eller ordförande, men som ska skötas via forum på nätet.

Det ska bli spännande att se vad detta parti kan tänkas bli för något. Ännu mer spännande skulle vara att veta vilka punkter i SD:s program det är som Segerblad har ändrat uppfattning om. Eller kanske har han insett att lokala företrädare aldrig kommer bli behandlade efter samma regler som de i partitoppen? Det kan bara han veta.

Det andra avhoppet rör Eskilstuna, där nu hälften av partiets stolar i kommunfullmäktige står tomma. Hur var det nu du sa i valrörelsen 2010, Jimmie? Ja just det ja: ”Inga fler tomma stolar” var det. Hur har det gått med det? Inte så bra va? Nåväl, partiets gruppledare i Eskilstuna tycker dock att det kunde ha varit värre och försöker se positivt på framtiden:

Det är positivt med den stora tillströmningen av nya medlemmar. Nu blir vår stora utmaning att på olika sätt motivera dem att också bli politiskt aktiva.

Glöm bara inte bort att skicka eventuellt nya aktiva på Kinnunens kurs i uppträdande! Annars kommer bara samma historia upprepa sig igen och igen och igen och igen. Precis som nu, alltså.


Stötta vår verksamhet