Okategoriserade

Distriktsordförande spelar in partikamrat i smyg - UG gör ju sånt, inget märkligt med det

Karusellen kring SD Boden tycks fortsätta trots nyrekryterade unga friska förmågor. Enligt NSD så har det kommit ut information till allmänheten om en inspelning som SDUs ordförande i regionen Jeff Ahl har gjort samtidigt som han har ”läxat upp” Lars Röjne som tidigare företrätt SD i Bodens kommun.

Ja, jag har läxat upp Röjne. Det är ingenting som jag sticker under stolen med. Det är därför han inte är med. Han är klart olämplig för partiet.

Okej…

Vi ville ha bort Röjne

…Vi fattar. Röjne skulle bort alltså. Men det här med inspelningen då? Ahl påstår först att någon annan har spelat in men hör senare av sig till NSD och tar på sig den biten själv. Han ”ångrar” sig men sen kommer detta:

-–Jag spelade in, jag tycker inte att det var rätt gjort såhär i efterhand. Jag ångrar det men gjorde det för att Röjne är helt opålitlig. Ingen annan än jag visste om att inspelningen gjordes, säger Jeff Ahl.

 

Det är en avslöjande inspelning för partiet?

 

-–Om jag läxar upp Röjne för allting dåligt som han gjort är det väl bra, säger Jeff Ahl.

 

Men om de förekommer känsliga ljudinspelningar som når allmänheten som bara ska nå de berörda?

 

-–Det är väl sådant som ”Uppdrag granskning” tycks göra varje dag. Det är väl inget märkvärdigt i det.

 

Är det rätt inom ett politiskt parti att banda varandra?

 

-–Om någon säger något olämpligt så kan det bara vara bra. Bara man inte klipper och klistrar. Så länge man kan stå för vad man säger.

Tycker du inte att det är oetiskt att banda?

 

-–Nej, men det är bättre att vara ärlig. Men med oärliga personer som Röjne så finns det bara ett sätt att hantera det på.

 

Att banda honom?

 

-–Ja, vissa kanske tycker det. I vissa lägen kan det vara bra.

 

Så du tycker att det är okej?

 

–Jag tycker väl det är både bra eller dåligt. I den är situationen var det bra, men dåligt om inte alla personer medvetna om det.

Röjne säger att han inte känner till att deras samtal spelades in:

Nej, faktiskt inte. Det tyder på ett omoget beteende. De är ju livrädda för mig

Det var kanske inget att skriva hem om att man samlar inspelningar och hållhakar på varandra i SD. Allt från järnrörsfilmer till skärmdumpar kommer ju läckandes från partiet med jämna mellanrum. Och Ahl är väl helt enkelt bara skolad i den anda som råder i SD idag. Angiveriandan, toppstyrningsandan, and what not.

 

Läs mer om SD Norrbotten:

 


Stötta vår verksamhet