Okategoriserade

SD-politiker kallar flyktingar ”kannibaler” och ”huvudjägare”

När en granskar Sverigedemokraterna är rasismen ofta så tätt förekommande att en blir mörkrädd. Det är en skog av hat. När det kommer till rasisterna är det enkelt att föreställa sig dessa i en beige vidbrättad hatt, glidandes på en ångbåt genom 1800-talets koloniala Afrika. Invånarna i dessa främmande marker är inte enligt den klassiska rasisten i första hand människor. De är barbarer. De äter människokött och samlar på besegrade fienders huvuden.

Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning kan nu avslöja hur Sandor Högye, SD Vimmerbys lokala toppnamn, i en debatt på en gymnasieskola kallat flyktingar för ”huvudjägare” och ”kannibaler”.

– Jag har inte mycket till övers för religion. Särskilt inte den från Mellanöstern. Jag ska inte nedvärdera eller förminska kannibalers eller huvudjägares livsstil, de får gärna behålla den, men ta inte hit den. Nu har huvudjägarkulturen tydligen exploderat i Mellanöstern. Ska vi ha hit dem och de konflikterna? Fortsätter vi på det här sättet kommer exakt samma sak hända i Sverige.

De människor Högye talar om är de som flytt krig och islamistisk terror i sina hemländer. Människor som helst av allt vill ha ett lugnt och drägligt liv. Det spelar dock ingen roll för Högye. De är alla, oavsett religion, politisk övertygelse, personliga erfarenheter eller drömmar, enligt honom bärare av ISIS människovidriga praktiker och idéer. När tidningen når Högye och han ska förklara sig är det så en häpnar:

Du kallar människor från Mellanöstern för kannibaler och huvudjägare? 
– Nej. Absolut inte. Innebörden av citatet är att jag menar att kulturer inte går att kombinera och jag tog det som ett exempel att jag är tolerant mot andra kulturer. Men jag vill inte ha hit det och andra ska inte påverka vår kultur.

”Tolerant” i SD:s hemmasnickrade ordbok betyder alltså: HÅLL KULTURER OCH MÄNNISKOR SEPARERADE. ALLT ANNAT ÄR FARLIGT. Att vi i Sverige 2014 ens ska behöva rapportera om sådant här är helt barockt. Vi nöjer oss med att konstatera att denna SD-politiker, liksom många av sina partikamrater, gått vilse i sitt egen rasistiska djungel.


Stötta vår verksamhet