Okategoriserade

Sverigedemokrat hotar politiker - var är nolltoleransen?

Man kan säga att det inte var världens bästa dag för Sverigedemokraterna igår. Eller det borde iallafall inte vara det, med tanke på de aga röster som höjdes mot ungdomsförbundets film men inte minst med anledning av att vi än en gång fick genomskåda deras hycklande dubbelmoral gällande Jimmie Åkessons nolltolerans.

Igår kunde man nämligen läsa om Linda Nilsson, ordförande för Vänsterpartiet i Kristianstad. Efter att hon publicerat en replik på ett debattinlägg blev hon kontaktad av Edward Plainview, som är it-ansvarig för Sverigedemokraterna, med ett mail. Linda Nilsson berättar för Kristianstadsbladet:

-En stund senare fick jag ett nytt mejl med en länk till ett inlägg på Folkets röst Bromöllas hemsida, där han bland annat hade med min adress och bild på mitt hus.

I inlägget kommenterar Edward Plainview Linda Nilssons text. Han beskriver var hon bor för att belysa att hon bor långt från de hon säger sig vilja sträcka ut sin hand till. Från internet har han hämtat fakta om Linda Nilsson, såsom civilstatus, hur stort hennes hus och tomt är och hur mycket det kostade att köpa. Samt en bild på huset.

Inte helt överraskande tyckte Linda Nilsson att detta var obehagligt och har nu polisanmält händelsen. En polisanmälan som pressekreterare Martin Kinnunen beskriver som ”tramsig” och han säger också:

Om hon känner sig illa berörd av det borde hon kontakta Edward eller de som har hand om sidan. De personliga uppgifterna publicerades för att peka på en särskild fråga, det är så man gör i en politisk debatt.

Nej, Martin Kinnunen. Det är inte så här man beter sig i en politisk debatt. Vad hände med ”Vi är förtroendeingivande och ansvarsfulla och vårt engagemang är byggt på omtanke, gemenskap och kärlek.”?
Vi kan ta ett till citat ur SD:s kommunikationsplan: ”Ett litet opassande ord eller en upplevt negativ attityd kan lätt överskugga ett viktigt budskap som i allt övrigt väsentligt är vettigt och kommunicerat på ett korrekt sätt.” Det är en mening som både Edward Plainview, och pinsamt nog också Martin Kinnunen, tycks ha missat totalt.

Vi kan inte nog belysa att det faktum att Kinnunen kallar Linda Nilssons polisanmälan för tramsig, vilket är högst anmärkningsvärt. En företrädare för ett parti som flera gånger uppmärksammat hot mot förtroendevalda politiker och lyft det som ett problem - tycker helt plötsligt att det är oviktigt?
Vi vill också påminna Kinnunen om att hans egna partimedlemmar senaste tiden  har polisanmält en teaterförening, några privatpersoner som slängde SD-flygblad och även…sig själva.

Till sist vill vi påminna alla om Jimmie Åkessons nolltolerans. Åkesson skrev, i mailet som gick ut till alla förtroendevalda, följande: ”I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar.” Vi undrar, gång efter annan, när partiledningen ska börja arbeta efter dessa ord. Dock börjar det bli allt tydligare att det, precis som kommunikationsplanen, bara är blahaj.
(Och för den som inte vet vad ”blahaj” är så kommer här några fler beskrivande ord för att vi ska vara så tydliga som möjligt: struntprat, nonsens, snömos, svammel, dravel, hittepå, trams, smörja, blaj, goja, dynga, snicksnack.)


Stötta vår verksamhet