Okategoriserade

Alfsson: ”Islam hör inte hemma i Sverige!”

En sak vi ofta får höra är att Sverigedemokraterna inte alls hatar islam. De hatar islamism. Skilda saker och man bör inte blanda ihop dem. För många Sverigedemokrater kanske det är just så det är, att man ser det som två olika saker skilda från varandra. Tyvärr har de en riksdagsledamot som inte tycker så. Vem? Namnet är er bekant vid det här laget: Thoralf Alfsson.

På sin blogg, ökänd för att uppmuntra till diverse otrevliga saker, har Alfsson nu publicerat ett inlägg som en gång för alla bevisar att det är islam i sig han ogillar. Oavsett hur religionen praktiseras. Eller hur ska man annars tolka detta:

Jag gissar att många av mina läsare på bloggen såg Uppdrag granskning igår. Min egen upplevelse var att det handlade om ”lögnernas afton”! Det finns bara en islam och en koran att följa. Att det skulle finnas någon blågul islam är bara trams.

Alfsson skriver det helt själv: ”Det finns bara en islam och en koran att följa”. Det innebär alltså att han på fullaste allvar anser att det bara finns en inriktning av religionen. Ungefär som att hävda att det bara finns en sorts kristendom. Ja, ni hör väl hur knasigt det blir? Alfsson fortsätter sedan med att kritisera programmet men också med att återigen påstå att de företrädare för islam som intervjuades i programmet ljuger. En ganska allvarligt anklagelse, håller ni inte med om det? Alfsson sammanfattar sedan det hela:

Islam hör inte hemma i det västerländska samhället. Islam hör inte hemma i Sverige! Det är den enkla och nakna sanningen enligt min uppfattning. Västerländska värderingar och koranens budskap går absolut inte att förena!

Thoralf Alfsson, som sitter i Sveriges riksdag, anser alltså att islam inte hör hemma i Sverige. Vi skulle önska att han vidareutveckla detta lite. Innebär detta att han vill förbjuda islam? Begränsa religionsfriheten? Och hur blir det då med alla muslimer som redan bor i Sverige? Frågor, frågor, frågor. Men aldrig några svar. För någon som anklagar andra för att ljuga, är Alfsson väldigt dålig på att underbygga sina egna påståenden med någon typ av fakta. En sak har vi iallafall lärt oss av hans inlägg: För honom spelar det ingen roll vilken typ av islam du utövar, hur du utövar den och vad du tänker och tycker. Enligt honom är du ändå inte välkommen i Sverige.


Stötta vår verksamhet