Okategoriserade

Fler tomma stolar för SD

I Simrishamn kommun har man just nu ett något ovanligt problem. Det visar sig nämligen att den ende ersättaren som finns kvar för Sverigedemokraterna – inte går att få tag på. Personen har bara fått sitt namn skrivet på en valsedel så det är inte ens säkert att uppdraget uppskattas. Han är en av tre som fick endast en röst i valet och hans namn har blivit framlottat, nu när det behövs en ersättare.

På Sverigedemokraternas officiella valsedel inför valet till fullmäktige 2010 fanns bara fyra namn: Johannes Mårtensson, 19 år, Jan-Olof Kjellgren, 41 år, Mattias Hallberg, 21 år och Mats Jönsson, 45 år.

Detta har gjort att partiet haft problem att hitta ersättare och ledamöter för de som hoppat av. För även de nya ersättarna har valt att sluta.

Länsstyrelsen har fått syna valsedlarna flera gånger för att få fram nya namn i takt med att Sverigedemokraterna har slutat, flyttat eller hoppat av.

Tre personer fick två röster vardera, det var också blanka valsedlar med SD:s beteckning på där väljare skrivit dit namnet. De tre har flyttat eller avsagt sig uppdragen.

Dyker inte den nye ersättaren upp så har SD i princip bara en representant kvar i Simrishamns fullmäktige. Vad var det nu Åkesson lovade sina väljare i valet 2010? Ja just ja, ”Inga fler tomma stolar”. Vårt förslag på nästa löfteskampanj från Åkesson är ”Inga fler tomma ord”.

 


Stötta vår verksamhet