Okategoriserade

Förfalskade protokoll när Wallmark anställde sig själv

Written by Björn Fridén

Peter Wallmark, Sverigedemokraternas ordförande i Stockholmsdistriktet sjunker allt djupare i sin egen soppa. Nu visar det sig att det kontroversiella beslutet att anställa honom som politisk sekreterare till sig själv bara är giltigt för att mötesprotokollet har förfalskats. Aftonbladet sammanfattar:

”Den 3 maj förra året höll Sverigedemokraternas kommungrupp möte. Kallelsen till mötet hade ingen dagordning och gick ut med mindre än 24 timmars varsel, trots att stadgarna kräver minst en vecka. Enligt kallelsen skulle mötet hållas i Stadshuset, men det hölls på partiets kansli på Katarinavägen.

Kommunfullmäktigeledamoten och kanslichefen Martin Westmont var ordförande. Peter Wallmark, Linnéa Vinge och Johan Tireland var adjungerade.

När mötet öppnats lade Westmont till en punkt om ”Bemanning efter valet”. Och när mötet avslutats hade alla fyra, samt Wallmarks fru Christina, fått sina anställningar förlängda till 2022. Protokollet signerades av samma fyra personer.”

Minst två förtroendevalda måste enligt stadgan vara på plats för att besluten skulle vara giltiga. Martin Westmont (som i en separat lösning också är politisk sekreterare åt sig själv) var en. Enligt protokollet var också Bengt Herke närvarande. Men han hävdar att han inte var på mötet – och Aftonbladet har vittnen utanför partiapparaten som säger att de mött honom på en helt annan plats vid samma tillfälle.

Hade det här varit en förening med lite interna stridigheter hade det i värsta fall varit anmärkningsvärt. Men nu slutar det med att SD-politikerna roffar åt sig miljoner av skattebetalarnas pengar.

Läs mer:


Stötta vår verksamhet