Granskning

Fyra år av fiasko – SD har förlorat vart fjärde mandat

vote here
Written by Henrik Johansson

I en stor granskning som Stiftelsen Expo genomfört visar det sig att var fjärde röst på Sverigedemokraterna varit fullkomligt bortkastad, i alla fall om man velat att partiet skulle driva politik på kommunal nivå. 

Expo:s granskning visar att SD tappat hela 24% av de mandat som man fick 2010, vilket innebär 76 politiska vildar och 72 tomma stolar. Flera av dessa politiska vildar har idag anslutit sig till nazisterna i Svenskarnas parti:

I valet 2010 vann Sverigedemokraterna totalt 612 kommunala mandat. Expo Idags granskning visar att partiet förlorat kontrollen över totalt 148 mandat eller 24 procent av dessa mandat, trots Jimmie Åkessons löfte 2010 om att partiet inte skulle ha några tomma stolar eller politiska vildar under mandatperioden. Det handlar om 76 politiska vildar och 72 tomma stolar. Det finns flera orsaker till att sverigedemokrater förlorat kontroll över mandat i kommunfullmäktige. I många kommuner och län har interna konflikter lett till avhopp. I Västra Götaland sitter 13 politiska vildar och 18 stolar står tomma, vilket innebär att Sverigedemokraterna förlorat 34 procent av sina mandat i länet.

I distriktet Dalarna-Västmanland ser det riktigt dystert ut, interna konflikter och rasistiska utspel har duggat tätt vilket har lett fram till att SD endast har kontroll över hälften av sina mandat:

I Dalarna och Västmanland har interna konflikter duggat tätt. I Dalarna har Sverigedemokraterna idag endast kontroll över hälften av sina mandat och i Västmanland har partiet förlorat kontrollen över 60 procent av sina mandat . Ordföranden i Dalarna och Västmanland, Marie Edenhager, uteslöts tidigare i år ur partiet efter anklagelser om att hon förskingrat pengar. Edenhager sa på en presskonferens att uteslutningen egentligen handlat om ”Maktspel, intriger och falanger” inom partiet.

Linus Bylund erkänner att man inte har lämpliga kandidater till alla poster, eller som vi vill kalla dem, folk som lärt sig att inte gapa rasistiska saker i offentligheten. Internt går det ju bra att vara lite rasistisk och homofobisk, det har till och med Bylund med flera SD-toppar erkänt på band:

Från riksorganisationen poängterades att enstaka fall av spridande av ”rasism, nazism eller antidemokratiska idéer” inte leder till uteslutning. 

– jag tror inte att man behöver vara orolig som vanlig medlem, om man bara använder det sunda förnuftet och försöker att inte kontinuerligt lyfta fram rasistiska, nazistiska, antidemokratiska idéer, tankar, artiklar och så vidare, sa Mattias Karlsson. 

En utesluten kommunpolitiker som hävdat att homosexualitet degenererar samhället och som talat om det i termer av avloppssex åkte inte ut på grund av sina åsikter, enligt Jomshof. 

– Man får tycka vad man vill om homosexualitet, men man kan inte uttrycka sig på det sättet. Vi måste som parti inse att orden vi väljer är fruktansvärt viktiga

 

Grattis alla SD-väljare, här hamnade var fjärde röst för er:

mean-girls-17


Stötta vår verksamhet