Under hela Sverigedemokraternas historia har hat, hot, våld och antidemokratiska aktioner följt partiet likt en okontrollerbar svans. På nittiotalet handlade det om killar med rakat huvud, bombarjackor och en spastiskt högerarm som titt som tätt rätades ut i en något uppåtriktad vinkel. Men så ser det inte ut idag. Idag har 90-talets nazistiska skinnskallar som under en period levde i symbios med SD flyttat ut på nätet och organiseras ofta av den rasistiska bloggen Avpixlat, som i sin tur drivs med hjälp av SD.

avpixlat

Gång på gång på gång ser vi hur människor som kritiserat eller på något annat sätt visat sin avsky för rasismen inom SD fått utstå hat, hot eller andra antidemokratiska tilltag i syfte att tysta alla meningsmotståndare. Men tyvärr har detta endast resulterat i enstaka artiklar från medias sida och som bäst ett vagt avståndstagande av SD. Istället ser vi hur ”tårtningen” av Jimmie Åkesson diskuteras i debattartiklar, morgonsoffor och i SVT-debatt.

Den här snedvridna debatten finner vi på IRM inte vara acceptabelt. Vi accepterar heller inte SD:s halvdana avståndstaganden när man fortsätter- och utvidgar samarbetet med den rasistiska bloggen Avpixlat. En blogg som ofta används som blodhund för att utkräva hämnd för diverse oförrätter man anser att SD utsatts för.

hatsajten-avpixlat-1372315216

Därför har vi startat denna flik där vi kan samla allt hot som sker mot meningsmotståndare till Sverigedemokraterna. En samlingspunkt som förhoppningsvis kan bidra till en debatt om de antidemokratiska metoder som utförs nästan dagligen av den sverigedemokratiska rörelsen. Har vi missat en artikel eller berättelse så kan ni mejla oss på [email protected]

Vi vill slutligen vara extra tydliga i att vi inte står bakom de antidemokratiska metoder som SD och dess politiker utsatts för, men vi är förbannat trötta på att ingen diskuterar de verbala tårtor och hot som meningsmotståndare till SD får utstå varje dag.

Texten uppdateras kontinuerligt:

 


 

En 17-årig tjej från mellansverige skrev följande kommentar om Jimmie Åkesson på twitter:

”Jimmie Åkesson du hade nog gjort bättre nytta i din mammas mun, på ett lakan eller i en kondom”

Avpixlat kontrar:

Twitter är ett sektliknande tillhåll för diverse obskyra vänstermänniskor, där de dagligen ogenerat spyr ut sitt hat gentemot oliktänkande. En av dessa går under användarnamnet ****** och producerade ikväll ovanstående synnerligen intelligenta tillskott till den allmänna debatten i en tweet till SD-ledaren Jimmie Åkesson. Det är vänsterlogik i all sin prakt – hatiskt, osammanhängande och osmakligt på samma gång.

Tjejens kommentar kan såklart anses som osmaklig av många och är självfallet inget vi på IRM står bakom, men är det verkligen skäl till att hänga ut ett random barn? Nej självklart inte! Reaktionerna från Avpixlat och SD:s nätpöbel var omedelbara:

”du förtjänar att bli gruppvåldtagen och sedan lämnad för att förblöda”


 

Det var efter att LRF nekat Sverigedemokraterna att delta i en mellanvalsdebatt om jordbruks- och livsmedelsfrågor som Avpixlat hängde ut Håkan Nilsson med namn och bild. På bilden har Avpixlat även lagt till en hand med texten:

”Jag gillar att slå kvinnor och plåga djur”

LRF nekade Sverigedemokraterna att delta i debatten efertsom man ansåg att SD inte delade samma värdegrund som LRF. Ordföranden som nu hängs ut säger till Expo Idag att han aldrig deltog i den beslutsprocess som kom fram till att Sverigedemokraterna skulle nekas.

-Jag har bara kommunicerat LRF:s beslut och talat om på vilka grunder man nekat Sverigedemokraterna. Själva beslutet fattades ovanför mitt huvud.


 

Efter att Ungdomsstyrelsen nekat bidrag till Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) har de fått flera hot riktade mot sig. Nu polisanmäls hoten.


 

Namn, bild och Facebookprofiler till fyra 16-åriga tjejer publicerades i en artikel på sajten Avpixlat efter att flickorna genomfört en politisk aktion mot SD-politiker.

– Jag läste att ”en gruppvåldtäkt skulle sitta bra, klä av henne naken och sätt ut henne i Rinkeby”. Jag satt och darrade i en timme, berättar en av de 16-åriga tjejerna för SVT Nyheter.


 

I fredags skrev Aftonbladets kolumnist Sanna Lundell en SD-kritisk text – och genast började hatmejlen att strömma in.

Ett par av dem la hon ut på sin blogg. Några smakprov:

”Ditt jÄvla äckel, vänta bara tills du blir våldtagen av en muslim”.

” Vad vet en liten sosseblaska om kultur? Ryssland o SD går framåt…..men bögparadiset Sverige backar in i flummen…”


 

”På spåret”-aktuella författaren Katarina Mazetti, 68, skrev en krönika om Sverigedemokraterna i Icakuriren.

Ett knappt dygn senare hade krönikan hundratals hotfulla kommentarer på tidningens hemsida och Mazetti själv fick ett hotfullt hembesök mitt i natten.

  • Det var någon som bankade på dörren tjugo över två och sedan gick han eller hon runt och bankade på fönstren. Det var hemskt obehagligt, säger hon.

 

Han hyllades på Twitter och Facebook för sin hälsning till syriska flyktingar.

Men nu hotas ICA-handlaren Bo Oskarsson från jämtländska Kaxås på rasistiska internetsidor.

– Någon har skrivit att jag borde hängas i en lyktstolpe, säger han till Aftonbladet.


 

Sajten ”Inte rasist, men…” har granskat Sverigedemokraterna i över ett och ett halvt år. I torsdags debatterade en av grundarna, Henrik Johansson, med Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder i SVT:s ”Debatt”.

Efter debatten publicerades ett inlägg på sajten där Björn Söders påstående i programmet granskades.

Dagen efter slog sajtens it-avdelning larm om att ”Inte rasist, men…” utsatts för en omfattande attack.

– Vi har utsatts för attacker tidigare men aldrig av den här magnituden. Vår leverantör fick slå av serven eftersom det påverkade andra hemsidor, säger Henrik Johansson.


 

STOCKHOLM. Ett annorlunda uppdrag. Det kan man lugnt säga när tatueraren och konstnären Piroz Kianersi i januari fick ett original på sitt bord. Han skulle tatuera in ett porträtt av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och texten ”horunge”.

Nu har det gått över tio månader och många har ställt sig frågan: Vad hände sen? Nyheter24 ringde upp Kianersi för att ta reda på det.

– Det blev ett jävla liv, säger han och fortsätter:

– De ringde hem och hotade, vissa var rena dödshot. Men de ringde inte bara till mig utan också till min familj som jag inte ens bor hos.


 

Den 10 december uppmanade Sveriges största rasistiska hemsida, Avpixlat, sina läsare att provocera och sedan filma kritiska journalister i fall de skulle träffa dem på stan eller krogen. Men de gick längre än så.

”För den händelse ni skulle finna det långtråkigt att vänta på att slumpmässigt snubbla över ett passande tillfälle är det ju förstås aldrig fel att vara sin egen lyckas smed. Bostadsadresser för de flesta politiker, journalister och andra PK-personligheter finns bara några kostnadsfria musklick bort på tjänster som…”


 

När Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg beslutade att granska de högerextrema hatsajterna – flera uttalat nazistiska, men också den SD-anknutna sajten Avpixlat – började hoten komma.

I mejl, brev och nattliga sms fick hon grova sexuella meddelanden och dödshot.

I går valde Linderborg att berätta om förföljelsen i en personlig text på de egna kultur­sidorna.


 

UMEÅ Umeåprofessorn Yngve Gustafson försvarade geriatrikläkaren som försökte hindra Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons besök på Norrlands universitetssjukhus.

Nu har Gustafson fått ta emot hot i kommentarsfält samt på Flashback och Avpixlat.


 

Läkaren som stoppade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson från att komma in på en avdelning på Norrlands universitetssjukhus har utsatts för mordhot.

Hoten är så pass allvarliga att han inte kunnat vara på jobbet eller bo hemma i sin bostad den senaste tiden.

Det var för cirka tre veckor sedan som läkaren på geriatriken vid universitetssjukhuset i Umeå ställde sig i vägen och stoppade Jimmie Åkesson för att besöka avdelningen.

Läkaren hänvisade då till patientsäkerheten som påverkades när personalen blev orolig inför besöket.


 

Malmö. Två anställda vid Skånes universitetssjukhus i Malmö utsattes på torsdagen för mordhot via sina mobiltelefoner.

Båda tillhör undertecknarna av ett öppet protestbrev mot att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ska få besöka sjukhuset nästa vecka.

[…]
Partiets pressansvarige Martin Kinnunen säger:

– De är viktigt att polisen går till botten med det här och hittar de skyldiga. Så här får det inte gå till.

Påverkar mordhoten Jimmie Åkessons besök på sjukhuset?
– Vi kan inte låta vår verksamhet påverkas av att människor hotas. Inte av detta och inte av vänstergrupper som hotar.

Men de här hoten kommer väl knappast från vänster?
– Nej, det är väl troligare att hotandet kommer från andra hållet den här gången. Det är det ju.


 

Och när SD:s fotsoldater får nys om sånt här så kommer hoten och attackerna som ett brev på posten:


Rektorn på en skola i Stockholm fick motta hot per telefon, mail och sms efter ett EU-projekt.

Enligt rektorn så var det efter en artikel i SD-kuriren som hävdar att eleverna fick genomföra ett EU-val, där man inte fick rösta på Sverigedemokraterna, som hoten kom.

Skolan hävdar att det inte var fråga om ett val utan en opinionsundersökning och att eftersom det rörde EU-valet så tog man bara med de partier som satt med i Europaparlamentet.

De som ville rösta på Sverigedemokraterna eller något av de andra partierna som inte finns representerade i Europaparlamentet fick enligt skolan lägga sin röst på alternativet ”annat parti”.


I helgen strök någon över rosen på Socialdemokraternas vallokal och skrev dit SD istället, och SSU kastades mer eller mindre ut från Nils Holgerssongymnasiet med hänvisning till att det var ”SD-mark”. 
– Jag blir så arg, säger Maria Nyman Stjärnskog, ordförande i Arbetarekommunen.

[…]
Ytterligare en vecka tidigare, den 19 maj, utsattes unga SSU:are för trakasserier på Nils Holgerssongymnasiet i samband med ett planerat och godkänt skolbesök. 
Maria Nyman Stjärnskog (S) berättar att SSU:arna återgett att elever på skolan sagt till dem: 
– Ni har inte här att göra. Det här är SD-mark och invandrare ska ha ett pannskott och kastas i massgravar. Det är ganska grova saker, konstaterar hon och fortsätter: 
– De tråkade dem och sen slet de upp en valtavla och kastade på dem och sa, stick! Reaktionen från lärare var typ, jaha …

Bengtsson berättar för IRM att hoten började strömma in någon dag innan sin första debattartikel då hon i sociala medier försvarat de fackförbund som inte tror att SD:s unkna människosyn går att kombinera med fackliga värderingar.

[…]

Så du upplever att det blev värre när Avpixlat skrev om dig?

-Ja, absolut! Det var en snubbe från nazistiska Svenska Motståndsrörelsen som berättade hur man hanterade norska LO med kniv och olja. En annan berättade hur han var i närheten av mitt hem. En tredje snubbe skickade bilder på skjutna barn. Det bara Exploderade efter Avpixlat kört sin artikel.

Varför? (Även SD-politikern Ted Ekeroth skickade bilder på mördade människor, men han gjorde det till en 15 åring som ställt frågor till SD.)

-För att jag kallat SD för rasister


Under lördagskvällen blev jag (Henrik Johansson) uppringd från anonymt nummer av en person som krävde att vi skulle stänga ner interasistmen.se annars skulle han ge sig på hela min familj(polisen är kontaktad). Personen i fråga har en ganska speciell dialekt och vi har goda förhoppningar att med er hjälp identifiera personen. Sprid och gilla inlägget i alla sociala medier så hjälper vi polisen identifiera en av SD:s alla fotsoldater. OBS! Mejla oss på Facebook eller på [email protected] Inga uthängningar i kommentarsfältet tack:


 

Tyvärr så besannades våra farhågor illa kvickt när SD:s fotsoldater uppmärksammade videon och hoten, nästan bokstavligen, kom som ett brev på posten. Men det finns en stor skillnad på denna uppsättning hot mot alla andra hundratals gånger människor blivit hotade efter kritik mot SD. Nu kan vi nämligen visa att det hela är koordinerat från ett internt SD-forum på Facebook där SD-politiker själva deltar i hatet.

 


Här ovan har ni ett axplock av de hot och allmänt vidriga kommentarer som Jenny Bengtsson, ordförande i Hotell och Restaurang Stockholm, fått motta efter att hon debatterat med SD-topparna Mattias Karlsson och Paula Bieler på SVD:s debattsida. Debatten har handlat om huruvida man kan vara fackligt förtroendevald samtidigt som man är aktiv inom SD:


 

Vår dotter arbetar som journalist och samhällsreporter. I den egenskapen skriver hon undersökande om Centerpartiet,  Socialdemokraterna, ja, alla våra partier, utan att någonsin råka ut för hot. Inte ens när hon skriver kritiskt om rena nazistpartier eller grupper på yttersta vänsterkanten blir hon ansatt. Att en journalist blir hårt granskad och får utstå mycket kritik är helt rätt.  Den som granskar ska också bli granskad, men det måste finnas gränser.

Så fort hon bara nämner ordet Sverigedemokrater rasslar det till i hennes mejl. Cirka 150–200 hotbrev dagligen! Allt från könsord, hot om våldtäkt, hemska önskningar (hoppas du blir våldtagen av en ”n……” Du gillar ju ”dom”), till dödshot.  Hennes familj är också hotad och från hennes tidnings säkerhetsföretag kom nu det senaste,  några hotar även oss, hennes föräldrar.