Granskning

Hotas med våldtäkt efter låt om Åkesson – SD-politiker hejar på hoten

Lennie Kjellman facebook
Written by Henrik Johansson

Under lördagen lade vi ut en musikvideo som handlade om Jimmie Åkesson. En låt som blev vida uppskattad av IRM:s läsare:

Tyvärr så besannades våra farhågor illa kvickt när SD:s fotsoldater uppmärksammade videon och hoten, nästan bokstavligen, kom som ett brev på posten. Men det finns en stor skillnad på denna uppsättning hot mot alla andra hundratals gånger människor blivit hotade efter kritik mot SD. Nu kan vi nämligen visa att det hela är koordinerat från ett internt SD-forum på Facebook där SD-politiker själva deltar i hatet.

Facebookforumet har nästan 4000 medlemmar varav en stor del är kandidater, förtroendevalda och högt uppsatta SD-politiker. Kommentarerna som riktas mot kvinnan är i flera fall direkta hot och det önskas flitigt att hon skall bli våldtagen. SD-politiker både deltar i diskussionen om hennes video och gillar kommentarer där folk önskar att hon ska våldtas. I konversationen finns ett hundratal kommentarer men ingen säger ifrån, INGEN:

dssdf

4 hot

Kjellman fortsätter gilla

J

Ena dagen gosar vi med Åkesson, andra dagen ska vi söka upp kritiker och ge dem va de tål

sdfsdgdfg

Bo

Politiker

cxvxckvjcxv

Detta är Sverigedemokraternas kärna. Hatiska rasister som föraktar alla som inte stöttar SD och deras hat känner absolut inga gränser. Det tvekar inte en sekund över att ta till hot för att tysta kritiker och de är flitigt påhejade av SD:s politiker…

Vi försökte nå Lennie Kjellman för att fråga varför han gillar våldtäktshot, men fick inget svar. Istället varnar Kjellman andra SD-politiker för oss då vi ”sätter dem i smeten”:

cxbvnxcbvnmxc

Efter Kjellman gått ut med sin uppmaning så blev stämningen än en gång hotfull och man hänger ut min mor:

1 personnr

Att Lasse börjar skicka runt min personuppgifter är inget som stör andre vice ordföranden i SD Ale. Istället hejar han på Lasse genom ett instämmande:

2 Lennie

Kjellman skriver att jag utsätter min mor för fara och att han anmält IRM. Att faran kommer från SD råder det inga tvivel om:

3 mamma är i fara

Kjellman har nu även förklarat sitt beteende, mer om det kan ni läsa här.

 


Stötta vår verksamhet
  • 6.6K
    Delningar