Redaktionellt

Nyårskrönika

2012 är snart över. Ett turbulent år fullt av hårt arbete från oss på redaktionen. När vi startade IRM tidigare i våras var många skeptiska och rynkade på näsan. ”Men ni kommer ju inte ha något att skriva om!” Tji fick de, kan man lugnt säga när man blickar tillbaka i backspegeln. För vad har egentligen hänt under året?

2012 var året då  Björn Söder förnekade att det finns en ”suparkultur” inom partiet, trots överväldigande bevis för att det är just så det ligger till. 2012 var året då Jimmie Åkesson lanserade ”Nolltolerans”, något som visade sig vara inte mer än vackra ord och som skapade dålig stämning i partiet. Det var också året då jorden INTE gick under och inte heller avskaffades julen.  Men vad hände mer? Vi har hela listan över det intressantaste, mest skandalösa och mest uppseendeväckande som skett inom Sverigedemokraterna under 2012.

De fem största skandalerna

SD Tomelilla Lokalavdelningen i Tomelilla, särskilt företrädaren Håkan Malmgren, hamnade i hetluften efter att ha publicerat en hel sida full med rasism och främlingsfientlighet. Sidan plockades ned på order från högre ort, förstås först efter att media uppmärksammat det hela. Martin Kinnunen kommenterade det så här: ”Det är en kränkande ton att benämna ungdomarna som skäggbarn, det är klart att det är kränkande. Det är inte det språkbruk som man ska ha.”

Avpixlat SD:s favoritblogg har varit ordentligt i rampljuset under hösten. Opixlade övergreppsvideor där man hänger ut offret, rasistattack på årets lucia och kampanjer som syftar till att privatpersoner ska förfölja politiker och journalister. Fortfarande försvaras hatmegafonen av partiet, om inte uttalat så genom den talande tystnaden. Kommer 2013 bli året då riksdagspartiet SD tar avstånd från Sveriges största rasistblogg?

Järnrörstrion Skandalernas skandal! Filmen och lögnerna som hade krossat huvudpersonernas framtida politiska karriär – om de hade tillhört ett annat parti. Vi vaknade varje morgon till en ny lucka, nya lögner och nya lager i den lök som skandalen utgjorde. ”Sanningen kommer alltid fram”, som Erik Almqvist själv sa i sin lilla Youtube-video. Almqvist har nu valt att lämna både sin riksdagsplats och själva partiet.

Lars Isovaara Nyheten om att en riksdagsledamot blivit rånad skuggades tragiskt nog av hans rasistiska utspel riktat mot en riksdagsvakt. Snart kom det dock fram att det där rånet nog bara ägt rum i Isovaaras huvud. Han fick, till skillnad från sina mer poppis partikamrater, lämna SD och sitt riksdagsuppdrag.

Ronny Esbjörnsson Mitt under den vackra (nåväl) sommaren hittade vi en bunt kommentarer signerade Ronny Esbjörnsson. Klassiker som ”Billström bör snart elimineras från vårt land djävla landsförrädrare.” och ”Jag hade hissat flaggan om Borg och Reinfeldt blev mördade” satte SD Hörby på kartan. Esbjörnsson har nu blivit utesluten ur partiet.

Årets avhopp – topp 3

Många, många Sverigedemokrater har lämnat partiet under 2012. Vissa har valt att hoppa av sina uppdrag, andra har blivit utslängda. Årets mest spektakulära (eller snarare dumma) avhopp står nog Lars-Erik Karlsson och Sven-Olof Karlsson för. De båda lämnade SD för det nazistiska Svenskarnas Parti tidigare i år. I intervjun där de förklarar sina beslut yttras det kanske orimligaste som sagts i en intervju 2012:  “Jag har inte tagit ställning till judarna. Jag vet inte om de har gjort något dumt. Men har de gjort det, då jävlar.”

Med buller och bång lämnade framtidsnamnet Stefan Lundkvist partiet. Med ord som ”Nog för att partiet redan liknar en disharmonisk sekt där många lever i SD-världen hela tiden utan vänner utanför politiken.” och ”Jag har sett väldigt mycket skit under mina år i partiet, ofta kopplat till stora alkoholintag.” rörde han upp en hel del känslor. Hur mycket bakom hans avslöjande om att det finns fler hemmavideor liknande ”Tre män och ett järnrör” som faktiskt är sant? Det får vi nog veta under 2013.

Någon som blev helt klart grinig över Järnrörstrions beteende var Kent Jansson som valde att lämna partiet med orden ”Jag kan inte sitta för ett parti med höga företrädare som kallar människor för blatte, hora och beväpnar sig med järnrör. Det är så osmakligt. Det gör inte saken bättre att folk tar dessa i försvar.” Äntligen någon som tar ansvar för Åkessons nolltolerans, men vi inte är helt säkra på att det var meningen att det skulle gå till precis så här..?

Absolut Alfsson

Det här året var året som Thoralf Alfsson, riksdagsledamot, fick ta klivet ut ur skuggorna och få den uppmärksamhet han förtjänar. Vi har gått igenom alla våra nyheter som handlar om Alfsson och valt ut våra fem favoriter. Det var svårt, men efter mycket grubblande fram och tillbaka (och lite lotteridragning) så har vi kommit fram till följande fem:

Thoralf definierar ord med hjälp av Wikipedia. Jodå, så kan man visst göra. Att man sitter med i riksdagen behöver inte betyda att man faktiskt KAN något.

Thoralf blir arg på sin blogg. Ja, under 2012 utsattes riksdagsledamot Alfsson för en hemsk attack. Hans blogg attackerades av hemska PK-vänstermaffiatomtar och han var tvungen att flytta sin blogg. Eeh… som sagt, att man blivit invald i riksdagen behöver inte betyda så mycket.

Thoralf smygfotar folk. Både Thoralf och kollegan Tommy Hansson har under året lagt upp smygfotade bilder på vad som tycks vara människor med utländskt påbrå. Varför? Det vet nog bara de. Vi andra kan blott gissa.

Thoralf förfasas över att julen snart ska avskaffas. Jo, så är det tydligen – julen ska avskaffas. Åtminstone om man frågar SD. Thoralf var mycket upprörd över att företag hade mage att önska ”happy holidays” och såg det som ett tecken på islamiseringen.

Thoralf är rädd. Islamiseringen är något Alfsson visat rädsla för även tidigare under året, som när han tackade nej till en middagsbjudning på grund av sin islamiseringsskräck. Det måste vara en förlamande och handikappande rädsla att hysa och vi hoppas att Alfsson någon gång kommer över denna fobi. Vi har hört att KBT kan vara bra!

2013?

Vad kan vi då förvänta oss av 2013? Förhoppningsvis tar Jimmie Åkesson en titt på våra avgångsvakter och får sig en tankeställare. Det är dags för nytt möte med partistyrelsen, där framtiden för Ekeroth och Almqvist kommer att avgöras. Vi på IRM har en önskan inför 2013 – att det blir året då media tar sitt ansvar och bevakar SD som vore de vilket riksdagsparti som helst. Ingen mer beröringsskräck, inget mer ”De växer om de granskas”, inget mer normaliserande av SD och deras språkbruk.

Det, och drömmen om ett tolerant Sverige, är de önskningar vi tar med oss in i det nya året och hjälper till att arbeta för. För som med det mesta andra – vill man ha något gjort får man börja med sig själv.

Gott Nytt År alla läsare, 2013 fortsätter arbetet!


Stötta vår verksamhet