Dumheter

Jörgen Fogelklou läser dikter i KF Göteborg

Den som har följt med i de senaste dagarna har kanske uppmärksammat Jörgen Fogelklou, SD Göteborg och hans bravader i kommunfullmäktige. Däremot tycks bakgrunden till det hela ha ramlat mellan stolarna. Dessutom är det här inte direkt första gången Fogelklou och hans kumpaner i SD Göteborg har cirkus i KF. 

Det var efter att Lars Hansson, gruppledare för SD-Göteborg, argumenterat för sin motion om att ingen kommunal post skall ge högre ersättning än ett kommunalråd får (!) som det utbröt något av en debatt. Givetvis stötte motionen på motstånd eftersom resten av kommunfullmäktige ändå tyckte det var rimligt att någon i kommunen skulle kunna tjäna mer än Lars Hansson… Hansson i sin tur argumenterade för att de andra politikerna var giriga hycklare, trots att motionen egentligen behandlade cheferna i kommunen, dvs. något helt annat. Efter en raaad vändor så begärde folkpartisten Axel Darvik ordet. Han konstaterade då att de politiker som tjänar mest i hela Sverige faktiskt är företrädare för Sverigedemokraterna. Då red Jörgen Fogelklou ut till försvar med ett uttalande som måste betraktas som någon form av klassiker och som nu trendar i sociala medier.

Tack, fru ordförande. Ja, Axel Darvik. Grus är större än sand, som är mindre än sten.

 

Nu har Expressen fått tag på Fogelklou för en kommentar.

Vad menade du egentligen?

– Jag tog för givet att Axel Darvik hade startat en tävling om det mest ovidkommande inlägget i debatten. Jag hade räknat med att han skulle begära replik så jag hade fått säga det också, men han hakade ju inte på, tyvärr, säger Jörgen Fogelklou.

Förutom att han anser att Darviks inlägg var ”ovidkommande” så anser tydligen Fogelklou också att mycket av kritiken mot SD är orättvis. Det var trots allt bara ett enda möte de begärde slutna voteringar vilket förlängde ett KF-möte till 13 timmar. Dessutom så debatterar de ju nu i alla ämnen till skillnad från tidigare då kritiken riktade sig mot att de inte debatterade överhuvudtaget.

Ni har ju fått kritik för ert sätt att jobba i kommunfullmäktige. Att ni tagit upp konstiga frågor och saboterat möten och så vidare. Vad säger du om det?

– Det där håller jag inte med om. Man läser ibland om att vi drar ut på kommunfullmäktigemöten i onödan och det gör vi absolut inte. Vi har gjort det en gång och det var när vi bad om proportionella val och vi höll på i tretton timmar, det gjorde vi. Sedan dess har vi inte en enda gång dragit ut medvetet på tiden. Däremot debatterar vi nu i alla ämnen. Tidigare fick vi skit för att vi inte sa någonting i någon fråga. Nu får vi skit för att vi säger någonting i alla frågor. Och kf är ju det ställe där man ska debattera.

Vi på IRM-redaktionen antar att det är lönlöst att försöka få Jörgen Fogelklou att förstå att det inte är särskilt ovidkommande att replikera bisarra motioner  Speciellt dem som utgår från att ingen skall få tjäna mer än ett kommunalråd… Men det är klart, en kanske inte bör få mer ersättning än SD får för sitt arbete. De läser ju trots allt dikter i kommunfullmäktige som till exempel Kung Karl den unga hjelte av Essias Tegnér eller egenkomponerade dikter om västlänken.

För er som vill höra mer om SD Göteborgs bravader så finns de i vår podcast eller i Infrabloggen som drivs av socialdemokraten Shahbaz Khan.


Stötta vår verksamhet
  • 21
    Delningar