Granskning

Jimmie Åkesson – satir om muslimer ska stöttas men fan om media gör satir på mig, då ska skiten läggas ner

Written by Henrik Johansson

Här om dagen medverkade Jimmie Åkesson i P3 Morgonpassets partiledarutfrågning och som vanligt när det gäller Åkesson blir det inte riktigt som när andra partiledare intervjuas. Åkesson kunde inte välja mellan Vladimir Putin eller Manuel Macron när han fick frågan och han sa sig vilja lägga ner P3 efter att han, precis som alla andra partiledare, utsatts för satir. Och det är just det senare som blir intressant, för det verkar nämligen vara så att satir kan vara väldigt värt att försvara, om den riktas mot muslimer vill säga. 

Det var alltså efter att en komiker ”roastat” Åkesson som han fick nog. Åkesson sa att P3 var en ”skitkanal” och ”vänsterliberal smörja” som han, om han fick bestämma, skulle läggas ner:

– Det var ungefär det jag hade förväntat mig av den här skitkanalen jag nu är med i, säger Åkesson.

– Hade jag varit chef här hade jag lagt ner P3 direkt. Jag tycker det är vänsterliberal smörja, säger Åkesson i direktsändning.

Men hur står det då till med Åkessons konsekvenstänk gällande satir? Tja det sträcker sig som bäst till att göra satir på muslimer, det är okej och ska skyddas, såpass att Åkesson själv sprider den vidare och uppmanar andra göra detsamma:

Summa sumarum, satir är jävligt viktigt att försvara, så länge den riktar sig mot muslimer och inte Jimmie TrÅkesson…

P.s vad vi vet har ingen dömts för hets mot folkgrupp gällande denna bild och kommer sannolikt heller inte bli det. 


Stötta vår verksamhet
  • 5K
    Delningar