Om sajten

”Inte rasist, men…” granskar Sverigedemokraterna och den nationalistiska rörelsen i Sverige. Vi visar upp den outtömliga källa till humor och fasa som partiet, deras företrädare och rörelsen i stort står för. Detta gör vi helt ideellt. Vi i redaktionen gör vårt allra bästa för att inte låta våra partipolitiska åsikter färga det vi skriver. Antirasism har ingen politisk färg, det är vår starka övertygelse. Den har bara olika lösningar och det är vad vi kommer att sträva efter. Vår grundidé, som vi inte kommer vika ifrån, är att granska Sverigedemokraterna och inget annat parti eller ideologi. Forum för granskning av övriga riksdagspartier finns redan. Vi hälsar er välkomna och hoppas att ni kommer att njuta av vistelsen!

Kontakt

[email protected][email protected]

”Inte rasist, men…” finns också på Facebook och Twitter.

Donationer

Alla donationer går till vår verksamhet och till vårt kampanjarbete. Redaktionen plockar inte ut någon form av ekonomisk ersättning för sitt arbete. Alla pengar förvaltas av föreningen Support IRM.

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

Medarbetare

henko

Henrik Johansson Henrik har ett förflutet inom antirasistisk opinionsbildning och föreläser även inom ämnet sedan 2010. Utöver detta är han intresserad av att träffa nya människor, nätverka och jobba med opinionsbildning på nätet. För närvarande jobbar Henrik åt Fastighetsanställdas förbund som lokalombudsman. Henrik föreläser även om hatet på nätet, Sverigedemokratisk argumentation och opinionsbildning på nätet. För mer information eller förfrågan, skicka ett mail.

Kontakt: [email protected] Facebook Twitter

 

10613003_937565002938106_7215231846451171010_n

Christopher Gummesson Juridikstuderande som utgör ena halvan av IRM-podcast. Lag och ordning ligger honom varmt om hjärtat och får Christopher välja ämne för podcasten så faller lotten inte helt oväntat på asyl-eller migrationsrätt. Född och uppvuxen i Sundsvall men vill göra gällande att han kommer från det något mer exotiska Njurunda. För närvarande hemmahörande i Uppsala. Även fast Christopher är född under de första skälvande åren på 90-talet så har han ett osunt förhållande till gubbkultur såsom Per-Olov Enqvist, Bruce Springsteen och Ulf Lundell.

Kontakt: [email protected]

 

11223707_10153512040547460_2754633960905340236_n

Magnus Esser Bengtsson Producerar IRM-podcast tillsammans med Christopher Gummesson, där Magnus även står för redigering. Han skriver på sajten (hellre än bra) när andan faller på, eller när han blir tvingad. Magnus kommer ursprungligen från den bruna myllan i Trollhättan men bor numera i Uppsala där han också läst allt för många högskolepoäng inom bland annat statsvetenskap och filosofi.

Kontakt: [email protected] Twitter

 

simon-andersson

Simon Andersson En av IRMs allt för många Göteborgare. Har som söndagsnöje att gräva ner sig i Svenska nationalistiska bloggar och analysera Sverigedemokraternas politik. Simon gillar att göra allt på samma gång men lyckas då och då att fokusera på att producera text till sajten.

Kontakt: [email protected] Facebook Twitter

 

Myra Myra Åhbeck Öhrman  The new kid on the block. Myra gillar nätkultur och gruppdynamik och tillbringar osunda mängder tid i allehanda märkliga Facebookgrupper. Hennes slutgiltiga mål är att kunna precis allt, men hon är inte riktigt där än. Begraver sig gärna i research om hon vittrar blod, men ömmar kanske även lite extra för satir och humor. Har som superkraft att aldrig sova och att slänga ihop artiklar på en grisblink när det krävs. Anser att Sverige börjar norr om Dalälven.

Kontakt: [email protected] Facebook Twitter

 

almroth

Fredrik Almroth Fredrik har varit med ett tag, men har först nu kommit ut ur garderoben som medarbetare. Han har nördat ner sig ordentligt på SD:s historia som han även skriver om på sin egen blogg Polimasaren. Han researchar därför gärna äldre material samtidigt som han också spanar på nytt. Brukar belöna sig själv med en kanelbulle när han hittar något bra.

Kontakt: [email protected] Facebook Twitter

 

Christoffer Svanströmmer

Christoffer Svanströmer IRM’s egen satirtecknare. Född och uppvuxen i den småländska obygden, det är därmed omöjligt att förstå vad han säger. Har studerat ett antal år vid Uppsala Universitet och innehar en kandidatexamen i arkeologi, men har även läst, historia, antropologi och global miljöhistoria. När han inte studerar eller ritar diverse strunt för IRM så tillbringas kvällarna med att banka huvudet mot närmsta plana yta i frustration över Sverigedemokraternas fadäser.

Kontakt: Facebook Twitter

Teknisk guru

Andreas Lindh Andreas är det senaste tillskottet till IRM-redaktionen. Han är framför allt ansvarig för det tekniska, men hjälper även till med en del grävarbete samt agerar allmän antirasistisk gaphals på sociala medier. På fritiden åker han skateboard, gör musik, och hackar diverse mjukvaror. Twitter: @addelindh