Granskning

Kvinnomisshandel, mordförsök, knivdåd och stöld – två månader med Sverigedemokraterna

Written by Henrik Johansson

Sedan i mars har SD-politiker häktats och dömts för kvinnomisshandel, mordförsök, knivdåd och ett försök att lura till sig hundratusentals kronor av Eskilstuna tingsrätt. Att återfinna såpass grov brottslighet i de andra partierna kräver ett längre tidsperspektiv och att man använder fler partier som exempel. 

SD-politiker polisanmäls av Eskilstuna tingsrätt

Eskilstuna kommun polisanmälde den 34-årige mannen efter att det framkommit att han fått närmare en halv miljon kronor i ersättning för förlorad arbetsinkomst – trots att han inte hade rätt till det. Mannen hade blivit utförsäkrad från a-kassan 2011 och sedan dess inte uppfyllt arbetsvillkoret, vilket Eskilstuna-Kuriren var först med att berätta.

Man knivskadad i Arlöv – misstänkt greps på akuten

En av SD:s kommunkandidater i Skåne sitter häktad misstänkt efter att ha stuckit ned en person så att han fick föras iväg med ambulans. Uppgifterna är nya för partiet som uppger att de genast kommer att tillsätta en utredning.

Dotterns vädjan under misshandeln mot mamman: ”Sluta”

Mycket av våldet har riktats mot kvinnan under graviditeten.

– Om man är fysisk och aggressiv mot en höggravid kvinna så är det klart att man riskerar barnets hälsa. Det vågar jag påstå även som lekman, sa kammaråklagare Robert Beckard i samband med att han väckte åtal.

Exempelvis blev kvinnan, några veckor innan det gemensamma barnet föddes, knuffad med sådan kraft att hon föll baklänges i en grushög – något som kvinnans andra barn bevittnade.

”Hänsynslöst”

Våldet fortsatte även efter att parets gemensamma barn fötts. För snart ett år sedan knuffade mannen in henne i en stenmur så att hon slog i huvudet och svimmade av. När hon låg där på marken ska han även ha fotograferat henne.

SD-politiker dömd för mordförsök till nio års fängelse – kommunföreningen påstod att han flyttat

På platsen befann sig också den 26-årige mannen och den 61-åriga kvinnan. 26-åringen attackerade mannen med knytnävarna och en stor sten, som han slog i huvudet på mannen.
26-åringen försökte även strypa mannen med en platspåse samt kväva honom med samma plastpåse. Den 61-åriga kvinnan bidrog till mordförsöket genom att tillhandahålla platspåsen samt slå en sten i huvudet på mannen.
De slutade attackera mannen när de fick klart för sig att en buss hade stannat på vägen.
Mannen hittades svårt huvudskadad i diket och fördes till sjukhuset.

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.9K
    Delningar